gratis værktøjer til hjemmesiden

5 gode gratis værktøjer til hjemmesiden 5 min.

13/04/2016
19/08/2020

En god hjemmeside kan betyde succes eller fiasko for en virksomhed, og er derfor noget mange kaster store mængder af penge efter. Derfor er det være vigtigt at prioritere hvad man bruger de penge på, og hvad man kan få gratis. Vi har her samlet nogle af vores yndlings gratis værktøjer til hjemmesiden.

Se også: 5 gratis værktøjer til Facebook markedsføring

#1 – WordPress

WordPress_logo.svg

WordPress (WP) er et open source Content Management System (CMS), som man kan bygge sin hjemmeside op omkring.

Der er ufattelig mange forskellige muligheder når det handler om at vælge hvordan hjemmesiden skal bygges op. Skal alt programmeres helt fra bunden? Eller giver det mere mening at bruge en standardløsning og så tilpasse den? Det afhænger selvfølgelig af hvilke krav man har, men for os vil svaret næsten altid være WordPress.

Det er en mening der efterhånden deles af rigtig mange. De seneste tal viser at 26,3% af alle hjemmesider er bygget op med WordPress! En stigning fra 13,1% i 2011. Det vil sige at over en fjerdedel af alle hjemmesider på internettet bruger WP.

Fordelen ved at WordPress er open source, er alle de temaer og plugins som dygtige designere og programmører allerede har lavet. Så hvad end du skal bruge en helt almindelig hjemmeside, en webshop etc. findes der med stor sandsynlighed et plugin der er gratis eller relativt billigt. Og har man brug for funktionalitet der endnu ikke er tilgængelig, kan man få lavet sit eget plugin. En mulighed vi benyttede os af under udviklingen af web app’en BESA-Tool.

#2 – Google Analytics

google-analytics

Hvis du gerne vil måle og overvåge aktiviteten på din hjemmeside – og hvem vil ikke det? – er det svært at komme uden om Google Analytics. Med Google Analytics kan du se forskellige ”rapporter” over din hjemmeside. Disse rapporteringer gør dig i stand til at se flere vigtige parametre for driften, og den fremtidige strategi for din side.

F.eks. kan du finde ud af hvem der besøger din hjemmeside herunder deres alder og køn. Du kan også få et indblik i gennerelle interesser, og derved få god inspiration til kommende markedsføringskampagner. Du kan selvfølgelig også se hvor mange der besøger din hjemmeside og hvor i landet, eller verden, de kommer fra.

Det kan også hjælpe dig til at se hvilke af dine sider der virker, og hvilke der ikke gør, bl.a. ved at se hvor længe de bliver på hver side og hvilken interaktion der finder sted.

Samtidig kan Google Analytics også implementeres direkte i dit WordPress administrationspanel, således at du ikke behøver logge ind på Analytics for at få de mest basale oplysninger.

#3 – Zapier

zapier

Hvis du er tilstede på mange forskellige platforme, kan Zapier spare dig for meget tid. Zapier er en tjeneste der automatiserer forbindelsen mellem platforme og tjenester for dig. Har du f.eks. en blog eller nyheder der skal ud på både hjemmeside, Facebook, LinkedIn o.l. kan det være en tidsrøver manuelt at poste alle steder. Med Zapier kan du oprette Zaps som automatisk udfører disse opgaver for dig, så du ikke længere skal bruge tid på eller huske hver gang at lave den online kobling manuelt.

Samtidig understøtter Zapier en stor mængde af tjenester du måske allerede bruger. Bruger du eksempelvis Trello og Evernote, kan du oprettet et Zap der binder platformene sammen for dig, og automatisk overfører indhold. Den understøtter over 500 forskellige tjenester, og du kan få dem til at automatisere og interagere på utallige måder.

På alle måder et fantastisk værktøj, der er både virker tidsbesparende og hjælper dig til at undgå nogle af de kedelige opgaver der ellers skulle klares hele tiden.

I gratisversionen kan du lave op til 5 Zaps der kan udføre op til 100 opgaver om måneden.

#4 – Stocksnap.io

stocksnap

Er man ikke selv den store fotograf, men gerne vil kunne bruge flotte billeder på sin hjemmeside, eller til bloggen, er Stocksnap ret fantastisk. Hvor langt de fleste tjenester med højkvalitets stock-billeder er relativt dyre hvis man skal have rettighed til at bruge billederne, er Stocksnap helt gratis. Søgefunktionen gør det nemt at finde et billede i mange kategorier, der bliver hele tiden tilføjet nye og du kan bruge dem med god samvittighed uden at frygte et søgsmål for brud på rettighederne.

Se også: Gratis billeder – 8 gode ressourcer

#5 -Freepik

freepik

Har man brug for en bestemt grafik, men enten ikke har tiden eller evnerne til at lave dem selv, er Freepik en uvurderlig ressource. Freepik fungerer som en søgemaskine over millioner af gratis grafiske produkter. I de fleste tilfælde kræver designeren at blive krediteret, men så længe man er indstillet på at gøre det, findes der næppe nogen bedre gratis grafisk tjeneste. Så brug det og få en skarpere grafisk kommunikation.

Grafik: Freepik

Om skribenten

Lasse Baungaard

Facebook Twitter

Lasse er partner i Digitypes og ansvarlig for kommunikation og kundekontakt. På bloggen skriver Lasse om alt fra content marketing til projektstyring, og interesserer sig for at skrive om emner der kan være til gavn for andre iværksættere. Du er altid velkommen til at connecte med og kontakte Lasse på LinkedIn.

Image
Lasse Baungaard
Lasse er partner i Digitypes og ansvarlig for kommunikation og kundekontakt. På bloggen skriver Lasse om alt fra content marketing til projektstyring, og interesserer sig for at skrive om emner der kan være til gavn for andre iværksættere. Du er altid velkommen til at connecte med og kontakte Lasse på LinkedIn.
    Få de nyeste indlæg sendt til din indbakke, ingen reklamer eller spam
    Google My business logoGoogle My business ratingx

    Kunderne siger:

    • "Kompetent vejledning og rådgivning i forbindelse med SEO"
    • "Bliver designet med stor præcision og et utrolig lækkert slutresultat"
    • "En professionel, moderne og brugervenlig hjemmeside, som har øget besøgstallet"
    • "Løsningsorienteret og effektive med en professionel tilgang"
    • "Aftaler bliver holdt og prisen er gennemsigtig"