Image

Detektivarbejde blandt brugeren 4 min.

14/06/2014
18/03/2022
Oplæsning
Læsetide: 4 min.

Da vi startede vores igangværende projekt, gennemgik vi de 5 trin omtalt tidligere her i bloggen. Kunden kom med et ønske til en løsning, dog uden at have forhørt sig hos deres brugere først. Vi gik derfor direkte til brugerne for at få indsigt i deres udfordringer og problemstillinger. Deres behov var et helt andet sted end først antaget.

Vi havde gennem andre projekter stiftet bekendtskab med Socialpsykiatrisk center Slagelse (SCS), og deres borgere. SCS havde som udgangspunkt et ønske om at digitalisere et mestringsredskab, som hjælper borgeren sætte nogle mål for sin hverdag, hvilket de mente var et af de største behov brugeren havde i relation til digital udvikling.

#1 Forstå problemet der skal løses

For at forstå brugernes aktuelle behov, tog vi ud og mødte dem i deres vante rammer. Her interviewede vi borgere og fagpersoner, hvorved der kom helt nye problemstillinger frem i lyset, der var noget mere nuancerede i forhold til først antaget. Brugerne havde andre hverdagsudfordringer som var langt mere relevante i forhold til en digital løsning.

#2 Fakta skal indsamles

Vores indsamling af fakta bestod i to undersøgelser. I den første undersøgte vi problemet til bunds hos brugere og fagpersoner. Her snakkede vi med borgerne om deres hverdag, præferencer og hvilke udfordringer de har i dagligdagen. Fagpersoner kom med deres professionelle vinkel på brugernes situation, og de observationer som de havde gjort sig via deres arbejde om brugernes gøren og laden.

Den anden undersøgelse bestod i selve brugerfladeudviklingen fra designudkast til den endelige prototype. Her var det vigtigt at se efter de små interaktionsdetaljer som brugeren ikke selv er opmærksom på, og om det var automatisk brug af en funktion ved ren intuition. For at sikre at vi fik alle observationer med, videodokumenterede vi hele undersøgelsesforløbet og kunne derved analysere nærmere.

#3 Opstil forskellige hypoteser der forklarer fakta

Via vores undersøgelse og videodokumentation analyserede vi på den data vi havde indsamlet på et bredt udsnit af brugerne. Her begyndte tendenser og mønstre at visse sig i den indsamlede data. Vi så et gennemgående behov og ønsker hos brugeren som ikke var mødt på nuværende tidspunkt, dette var simple redskaber til at strukturere deres hverdag og huske dem på rutiner.

#4 Afgræns dig frem til den mest sandsynlige hypotese

Vores undersøgelse var todelt da vi først skulle undersøge og forstå problemet og behovet. Her afgrænsede vi os frem til hypotesen for brugerne/borgerne i SCS:

Det viste sig, at det var de i høj grad. Det gav grundlag for undersøgelse 2 og en ny hypotese i forbindelse med udviklingen af selve appen og ikke mindst brugeroplevelsen.

I den anden del af undersøgelsen skulle vi definere de funktioner som den digitale løsning skulle indeholde. Det gjorde vi sammen med brugerne og her brugte vi følgende hypotese:

#5 Reager på løsningen

Den sidstnævnte hypotese lapper også lidt over i dette trin, i forhold til brugerfladeoplevelse og udvikling af vores digitale koncept. Vi afholdt 23 brugertest og co-creation udviklingssessioner med brugerne, hvor vi faciliterede en teknisk kompetence og viden, mens de var eksperter på hvordan appen bedst kunne hjælpe dem i deres hverdag. Her brugte vi igen videodokumentation til at samle alle de vigtige detaljer. Dette tætte samarbejde var opskriften på at skabe værdi for brugeren, og et tilhørsforhold til konceptet.

Det sidste og mest afgørende vi gjorde, var at præsentere konceptet for vores klient, som med det samme kunne se værdien og potentialet i konceptet. Derfra og til hvor vi er nu, har vi klarlagt strategiske trin fremadrettet, både til udbredelse og til videreudvikling på konceptet og dets mange aspekter.

Afslutningsvis

Igennem processen med undersøgelser fra kunde ønske til brugerbehov, så vi sammen med kunden, at deres ønske om en digital løsning havde meget større perspektiver, end den oprindelige idé. Dette kunne vi udelukkende fordi vi havde inddraget brugeren i tæt samarbejde, og havde dokumenteret det med video, og dermed kunne gennemanalysere alle detaljerne brugerne ikke selv ser. Husk at detaljer kommer til syne når du lader brugeren være eksperten, og du selv indtræder i den mere ydmyge rolle som facilitator, der kan supplere op på de inputs brugeren har. Samarbejdet er det der skaber værdien!Butterdej lige i hegne

Om skribenten

Simon R.

Facebook

Er partner og når det kommer til tekst forfatning på vores blog, tager Simon sig som regel af de tekniske og kreative indlæg og gør sit ypperste for at sørge for alle kan følge med og kan få noget ud hans indlæg. Du er altid velkommen til at connecte med og kontakte Simon på LinkedIn.

Image
Simon R.
Er partner og når det kommer til tekst forfatning på vores blog, tager Simon sig som regel af de tekniske og kreative indlæg og gør sit ypperste for at sørge for alle kan følge med og kan få noget ud hans indlæg. Du er altid velkommen til at connecte med og kontakte Simon på LinkedIn.
    Få de nyeste indlæg sendt til din indbakke, ingen reklamer eller spam
    Google My business logoGoogle My business ratingx

    Kunderne siger:

    • "Kompetent vejledning og rådgivning i forbindelse med SEO"
    • "Bliver designet med stor præcision og et utrolig lækkert slutresultat"
    • "En professionel, moderne og brugervenlig hjemmeside, som har øget besøgstallet"
    • "Løsningsorienteret og effektive med en professionel tilgang"
    • "Aftaler bliver holdt og prisen er gennemsigtig"
    "Har du brug for workshop eller præsentation i online marketing?"
    Lasse_img
    Lasse BaungaardKommunikation & SEO
    "Vi laver visuelle AI analyser for at optimere vores design. Skal du bruge en analyse?"
    Image
    Simon RandløvDesigner & Web udvikler
    "Skal vi gennemgå din online marketing data og lave en forståelig rapport?"
    Lasse_img
    Lasse BaungaardKommunikation & SEO

VI DELER GRATIS VORES PROFESSIONELLE VIDEN entrepeneur

Relevante artikler

De sociale mediers farver og farvekoder - Fremhævet billede
09/11/2017
08/01/2020

De sociale mediers farver og farvekoder

Bruger du de social medier farver i kommunikation? Som visuel kommunikationsvirksomhed laver vi mange forskellige designs, men en ting er konstant: Behovet og ønsket om at bruge sociale medier til
De sociale mediers farver og farvekoder artikler Profil billede
Skribent
Simon R.
Medicin og hukommelsen - Fremhævet billede
02/05/2015
08/01/2020

Medicin og hukommelsen

En bivirkning ved mange former for medicin er at man kan blive glemsom. Afhængigt af hvilken medicin man tager, kan det være meget farligt at glemme at tage den. Et
Medicin og hukommelsen artikler Profil billede
Skribent
Lasse Baungaard
Smartwatches og MindMotion - Fremhævet billede
31/05/2015
08/01/2020

Smartwatches og MindMotion

Smartwatches (smarture) er stadig en forholdsvis ny spiller på den digitale dagsorden. Der er mange forskellige typer, og priserne varierer i høj grad. Hos MindMotion vil vi ikke gå ind
Smartwatches og MindMotion artikler Profil billede
Skribent
Lasse Baungaard