Image

Eye Tracking hos Digitypes 3 min.

23/06/2015
01/12/2020

Som nævnt tidligere her på bloggen, har vi investeret i nyt eye tracking-udstyr hos Digitypes, og vi fortalte om hvad eye tracking er (se mere her: Eye Tracking). Her vil vi kort fortælle hvordan vi bruger det, i forhold til både egne og kunders projekter.

Eye tracking brugertest

Særligt når det kommer til produktion af hjemmesider, bruger vi aktivt eye tracking i forbindelse med de brugertests vi udfører. Her kan vi opsætte specifikke kriterier for hvad vi gerne vil måle, og efterfølgende foretage detaljerede analyser på om alt kommunikativt og visuelt fungerer som det vat tiltænkt.

Vi kan gå ind og lave segmenterede undersøgelser, hvor vi bl.a. kan se hvilke forskelle og ligheder der er mellem brugergrupperne afhængigt af alder og køn. Vi kan vælge at se resultater for den enkelte det bruger, se dem inddelt i bestemte grupper eller se resultater for alle brugere. Det betyder at vi kan optimere løsninger til både små og større målgrupper.

Eye tracking heatmap

En af de ting vi kan se er et såkaldt heatmap, hvor vi kan se præcis de steder hvor øjnene ”brænder sig fast”. Altså hvor der bliver kigget mest intensivt, og altså også gerne skulle være hvor de ting brugerne helst skal lægge mærke til er placeret.

Herunder kan du se et eksempel på det.

heatmap

Eye tracking – øjnenes vandren

En anden faktor er den vej øjnene tager. Altså i hvilken rækkefølge der bliver kigget på hvad. Det kan være vigtigt i forhold til det narrativ, man gerne vil have brugeren oplever. Desuden kan vi også her ser hvordan musen bevæges.

Det kan du se et eksempel på herunder.

scanpath

Eye tracking analyse

En komplet analyse kan vi efterfølgende bruge til flere ting. Viser eye trackingen at det visuelle og kommunikative fungerer som det er tiltænkt, foretages der ikke yderligere rettelser. Viser det sig derimod at der er elementer som der lægges meget mærke til, men egentlig ikke er hvad fokus skulle være på, vil vi fortage rettelser, der sikrer at de vigtige elementer bliver flyttet eller på anden måde kommer mere i fokus. Derefter vil der blive foretaget endnu en eye tracking, for at sikre at rettelserne har den ønskede effekt. Vi kan som tidligere nævnt også bruge segmenteringsdata til at optimere til en eller flere ønskede målgrupper.

Anden brug af eye tracking

Dog er det ikke kun ved hjemmesider vi bruger eye tracking. Det er også i forbindelse med andet visuelt/grafisk arbejde. F.eks. plakater, flyers, præsentationer, video stills o.l. Generelt vil vi kunne teste alle visuelle elementer hvis man har et ønske om dette. Samtidig vil vi også i takt med at teknologien udvikler kunne tilbyde yderligere former for tracking og analyser.

Har du en eksisterende hjemmeside, som du er i tvivl om har den ønskede effekt, skal til at have produceret en ny eller på anden måde kunne have brug for at få foretaget en eye tracking, tager vi meget gerne en snak med dig om det.

Om skribenten

Lasse Baungaard

Facebook Twitter

Lasse er partner i Digitypes og ansvarlig for kommunikation og kundekontakt. På bloggen skriver Lasse om alt fra content marketing til projektstyring, og interesserer sig for at skrive om emner der kan være til gavn for andre iværksættere. Du er altid velkommen til at connecte med og kontakte Lasse på LinkedIn.

Image
Lasse Baungaard
Lasse er partner i Digitypes og ansvarlig for kommunikation og kundekontakt. På bloggen skriver Lasse om alt fra content marketing til projektstyring, og interesserer sig for at skrive om emner der kan være til gavn for andre iværksættere. Du er altid velkommen til at connecte med og kontakte Lasse på LinkedIn.