agil projektledelse

4 gratis værktøjer til agil projektledelse 4 min.

04/05/2017
05/01/2021
Oplæsning
Læsetide: 4 min.

Vi har tidligere skrevet om nogle af de bedste metoder til projektledelse, men arbejder du specifikt med en agil projektledelse, og har brug for nogle gode gratis værktøjer, har vi her samlet dem vi synes er allerbedst.

Taiga

taiga logo

Taiga er et open source værktøj til agil projektledelse. Det har modtaget meget ros for at være visuelt lækkert, og nemt at gå til. Det kan bruges til flere former for agil projektledelse, og er godt til både Scrum og Kanban projekter. Til Scrum er der en skabelon hvor du kan styre din backlog og sprints fra kontrolpanelet, og bruger du Kanban kan du dele projektudviklingen op i forskellige faser og kan håndtere opgaver et kort per fase ad gangen.

Da det er et open source værktøj, er der muligheder for at koble det sammen med andre tools, og bruge API’en til selv at udvikle koblinger.

Derudover er der blandt andet mulighed for fejl-tracking, rapportering, tidsstyring og opgavestyring.

Det får du gratis: I gratisversionen kan du oprette 1 privat projekt, og have 4 brugere tilknyttet, mens du kan have et ubegrænset antal af offentlige projekter.

Trello

trello logo

Mange kender nok allerede Trello. Det er vanvittig populært, og der er flere grunde til det er et af de bedste værktøjer til agil projektledelse. Først og fremmest er det helt vildt simpelt at gå til. Trello er bygget op omkring boards, kort og lister, og alt afhængigt af hvilken metode man arbejder ud fra, kan man opbygge ethvert projekt til at passe til det. Man kan for eksempel lave tre lister:

 • Skal laves
 • I gang
 • Færdig

Opret herefter dine kort til hver opgave, angiv deadline for hver enkelt, og tildel medlemmerne af dit team de relevante opgaver, og så er du i gang. Selvfølgelig er der flere aspekter og muligheder, men i det store hele er det nemt at få startet op.

Har man mange projekter i gang på samme tid, giver det også god mening at oprette et overordnet board hvor du har overblikket over dem alle sammen.

Trello er god til at gøre uoverskuelige projekter overskuelige. Helt simpelt er det et af de bedste værktøjer til agil projektledelse, og er tilgængelig på alle enheder.

Det får du gratis: Stort set al funktionalitet, og langt de fleste vil ikke have brug for at opgradere til proversionen.

IceScrum

icescrum logo

Selvom det hedder IceScrum, har vi her at gøre med et værktøj til agil projektledelse der kan bruges til både Scrum, Kanban og Extreme Programming.

Med IceScrum får du adgang til en visuel tidslinje, produkt backlog, udgivelsesplan, sprintplan og mulighed for at håndtere teams samt virtuelle post-its.

Det får du gratis: Du kan bruge cloudløsningen gratis til et projekt, med et uendeligt antal brugere og interessenter. Derudover får du 1GB plads stillet til rådighed. Vil du have flere projekter, eller bruge standalone udgaven, begynder det at koste noget.

Scrumblr

scrumblr logo

Scrumblr kan på visse områder virke som en endnu mere simpel version af Trello til agil projektledelse. Og leder du efter en helt lavpraktisk løsning, der kan tages i bruge med det samme, kan Scrumblr måske være valget.

Scrumblr fungerer som et virtuelt white board, som flere brugere kan samarbejde omkring, delt op i forskellige kolonner hvor du kan påklistre virtuelle post-its. Disse post-its kan du skrive på og redigere, hvorefter de kan flyttes til den relevante kolonne. Derudover kan du tildele dem en farve, f.eks. for at indikere at opgaven er tildelt en person eller et team.

For mange vil det måske være et lidt for simpelt værktøj, mens det for andre kan virke befriende at det er så enkelt som det er tilfældet.

Det får du gratis: Scrumblr eksisterer kun i en gratisversion, hvorfor du har fuld funktionalitet og kan oprette så mange projekter du har lyst til. Samtidig har de lagt kildekoden op på GitHub hvilket betyder at du kan tilpasse koden, hvis du selv har lyst til at udvikle din egen version af softwaren.

Grafik: Freepik

Om skribenten

Lasse Baungaard

Facebook Twitter

Lasse er partner i Digitypes og ansvarlig for kommunikation og kundekontakt. På bloggen skriver Lasse om alt fra content marketing til projektstyring, og interesserer sig for at skrive om emner der kan være til gavn for andre iværksættere. Du er altid velkommen til at connecte med og kontakte Lasse på LinkedIn.

Image
Lasse Baungaard
Lasse er partner i Digitypes og ansvarlig for kommunikation og kundekontakt. På bloggen skriver Lasse om alt fra content marketing til projektstyring, og interesserer sig for at skrive om emner der kan være til gavn for andre iværksættere. Du er altid velkommen til at connecte med og kontakte Lasse på LinkedIn.
  Få de nyeste indlæg sendt til din indbakke, ingen reklamer eller spam
  Google My business logoGoogle My business ratingx

  Kunderne siger:

  • "Kompetent vejledning og rådgivning i forbindelse med SEO"
  • "Bliver designet med stor præcision og et utrolig lækkert slutresultat"
  • "En professionel, moderne og brugervenlig hjemmeside, som har øget besøgstallet"
  • "Løsningsorienteret og effektive med en professionel tilgang"
  • "Aftaler bliver holdt og prisen er gennemsigtig"