vandfaldsmodellen

Vandfaldsmodellen – 4 gratis værktøjer til projektledelse 4 min.

18/05/2017
05/01/2021
Oplæsning
Læsetide: 4 min.

Vi har tidligere skrevet om forskellige metoder til projektledelse og gratis værktøjer til agil projektledelse. Denne gang handler det om gratis værktøjer til vandfaldsmodellen, som er en mere traditionel, men stadig uhyre populær projektstyringsmetode.

GanttProject

ganttproject logo

GanttProject er et fuldt ud gratis værktøj til projektledelse rettet mod vandfaldsmodellen, og et af de bedste af slagsen. Du skal downloade det til din computer og bruge det lokalt, eller sætte det op med WebDAV servere.

Med GanttProject kan du:

Oprette opgaver (tasks) og milepæle: Ud over standard startdato og varighed har du mulighed for til hver opgave at tilknytte prioritet, omkostning/pris, farver, noter og dine egne definerede felter.

Organiser opgaver i arbejdsnedbrydningsstruktur (WBS, Work Breakdown Structure): Vandfaldsmodellen benytter sig af arbejdsnedbrydningsstruktur der bruges til at strukturere og opdele et projekt i et hierarki af stadig mindre elementer eller opgaver.

Sammenhænge mellem opgaver: Skab sammenhænge mellem opgaver, som er afhængige af hinanden.

PERT diagram: GanttProject kan generere PERT diagram ud fra dit Gantt diagram.

Derudover kan GanttProject også importere og eksportere Microsoft Project filer, hvis du tidligere har brugt dette, eller arbejder sammen med nogen der gør.

Andre eksporteringsmuligheder inkluderer PDF reporter, PNG og JPG billeder, CSV (til regneark) og iCalendar.

Gantter

gantter logo

Gantter er et webaseret projektledelsesværktøj du kan bruge til vandfaldsmodellen. Gantter er oplagt hvis du bruger Google Drive, da disse nemt kan kobles sammen. Har du tidligere arbejdet med det mest populære projektledelsesværktøj Microsoft Project, vil Gantter virke bekendt, da det af mange beskrives som en online version af dette, bare gratis.

Med Gantter får du de mest basale funktioner så som opgavestyring, kalendere, noter, ressourcestyring o.l.

Det er nemt at styre teamets arbejde og planlægning, samt tildeling af roller og styre omkostningen af arbejdet. Kalenderfunktionen fungerer godt, og der udsendes notifikationer til de relevante parter før deadlines, så de ikke overskrides.

Project Libre

Project Libre logo

Endnu et projektledelsesværktøj til vandfaldsmodellen der er kompatibelt med Microsoft Project. Som med GanttProject, skal du downloade det til din computer, og det kan bruges på Windows, Mac og Linux.

Med Project Libre får du mulighed for at lave interaktive Gantt diagrammer med opgavestyring, tidsstyring og projekthierarki. Du har også mulighed for både Pert og Netværksdiagrammer.

Vil du hellere arbejde i cloud versionen af project Libre, er den på vej, men kommer dog ikke til at være gratis, ud over en 14-dages gratis prøveperiode.

Bitrix24

Bitrix24 logo

Bitrix24 er ikke bare et værktøj til projektledelse, men kan nok bedst beskrives som et socialt intranet. Det kan gøre samarbejde i lidt større teams mere effektivt, særligt hvis man ikke sidder på den samme fysiske lokation. Derved er det også et nyttigt værktøj hvis man arbejder sammen med en anden virksomhed, om et fælles projekt. Det er nemt at overskue hvem der laver hvad i projektet, og flytte personer fra en opgave til en en anden.

Leder man efter et system hvor der både er opgavestyring, salgssystem, CRM samt kommunikation via både tekst og videosamtaler, kan Bitrix24 anbefales.

Med opgavestyringsfunktionen får du også mulighed for at lave gantt diagrammer, og sammen med alle de andre funktioner, er Bitrix24 altså en god løsning hvis man bruger vandfaldsmodellen.

En ekstra god feature er at der medfølger hele 5gb plads, i en slags Dropbox feature som er en del af gratisversionen. Bitrix24 har apps til de fleste enheder.

Har du brug for hjælp til projektledelse? Så er du meget velkommen til at kontakte os, for at høre hvordan vi kan assistere med at få projektet i mål.

Grafik: Freepik

Om skribenten

Lasse Baungaard

Facebook Twitter

Lasse er partner i Digitypes og ansvarlig for kommunikation og kundekontakt. På bloggen skriver Lasse om alt fra content marketing til projektstyring, og interesserer sig for at skrive om emner der kan være til gavn for andre iværksættere. Du er altid velkommen til at connecte med og kontakte Lasse på LinkedIn.

Image
Lasse Baungaard
Lasse er partner i Digitypes og ansvarlig for kommunikation og kundekontakt. På bloggen skriver Lasse om alt fra content marketing til projektstyring, og interesserer sig for at skrive om emner der kan være til gavn for andre iværksættere. Du er altid velkommen til at connecte med og kontakte Lasse på LinkedIn.
  Få de nyeste indlæg sendt til din indbakke, ingen reklamer eller spam
  Google My business logoGoogle My business ratingx

  Kunderne siger:

  • "Kompetent vejledning og rådgivning i forbindelse med SEO"
  • "Bliver designet med stor præcision og et utrolig lækkert slutresultat"
  • "En professionel, moderne og brugervenlig hjemmeside, som har øget besøgstallet"
  • "Løsningsorienteret og effektive med en professionel tilgang"
  • "Aftaler bliver holdt og prisen er gennemsigtig"