Image

Lyssætning gør dine billeder bedre 3 min.

06/09/2015
08/01/2020

Vi har tidligere her i bloggen beskrevet vigtigheden af at bruge professionelle billeder til at sælge dine produkter. En af de ting vi fremhævede var brugen af lys/lyssætning til at få dine billeder til at fremstå mere professionelle.

Derfor vil vi nu vise et praktisk eksempel på præcis hvordan lyssætning gør dine billeder bedre. Til dette eksempel har vi brugt en hjemmelavet lightbox/fotokasse, og en OnePlus One smartphone. Vi har valgt at bruge disse her, da det er billigt udstyr, og vi vil vise at alle kan være med, stort set ligegyldigt hvor stort et budget man har.

Herunder kan du se billedet af et armbånd, som først er taget uden lyssætning og derefter med, samt en version af billedet der er let redigeret i Photoshop.

Uden LED lys

Ved dette billede er der ikke brugt nogen form for lyssætning. Det resulterer i et billede, som er lidt kornet, der er skygger som fjerner fokus fra produktet og det fremstår ikke særlig tydeligt. Det vil ikke være et billede som sælger produktet specielt godt.

 

Med LED lys

På dette billede har vi brugt LED lys i fotokassen. Der er ikke andet end armbåndet at fokusere på, og det fremstår mere klart og indbydende. Et billede som man godt ville kunne bruge til at sælge produktet på en webshop.

 

Med LED lys og redigering

Dette er det samme billede som ovenover, hvor der er brugt LED lys. Dette billede har dog også været en hurtig tur gennem Photoshop, hvor der er brugt et par minutter på at lave justeringer. Noget der er muligt at lave uden at være en ekspert i billedredigering. Her tager armbåndet sig lige en tand tydeligere ud, og alt er endnu mere skarpt.

 

Ser man på disse billeder, bør det være tydeligt for enhver at se den kæmpe effekt lyssætningen har. Og det er altså med meget få midler. En fotokasse vi selv har lavet, men som man også kan købe relativt billigt. Og så er billederne taget med en OnePlus One smartphone, som er blandt de billigere på markedet. Selvfølgelig kan effekterne og kvaliteten blive endnu bedre hvis man investerer i mere professionelt udstyr, men for mange vil udstyr af denne kaliber være nok

Når man tager denne slags billeder kan det være en god idé på forhånd at vide lidt om lysstyrke, og hvilken slags farve og tone det giver. Her er det en god idé at sætte sig lidt ind i Kelvin temeraturer. Lad det endelig ikke skræmme dig væk, hvis du ikke på forhånd kender noget til det, eller er helt ny med et kamera, for det er forholdsvis simpelt. Herunder kan du se eksempler på hvad forksellige Kelvingrader svarer til ved LED-belysning.

LED farvetemperatur

 

Lyset vi har brugt er en LED-lyskilde på 6000 kelvin der ca. svarer til dagslys. Kassen er belyst fra højre, venstre og bagfra. Med LED lys kan du ofte også skrue op og ned for lysstyrken, sådan at du kan tilpasse farve og tone i forhold til hvilket udtryk du gerne vil have frem.

Har du stadig ikke mod på at tage billeder af dine produkter, eller føler de kunne have brug lidt redigering, skal du være velkommen til at kontakte os, og så hjælper vi gerne med det.

Læs mere

Guide til brug af Kelvin i forhold til foto: https://fstoppers.com/post-production/learn-shoot-proper-white-balance-using-kelvin-temps-3328

På det redigerede billede har vi brugt følgende guide: http://tabletopstudio.com/white_backgrounds.html

God guide til Photoshop redigering af smykker (kan også bruges i andre sammenhænge): http://www.worldstart.com/jewelry-photos-photoshop-tutorial/

 

Om skribenten

Lasse Baungaard

Facebook Twitter

Lasse er partner i Digitypes og ansvarlig for kommunikation og kundekontakt. På bloggen skriver Lasse om alt fra content marketing til projektstyring, og interesserer sig for at skrive om emner der kan være til gavn for andre iværksættere. Du er altid velkommen til at connecte med og kontakte Lasse på LinkedIn.

Image
Lasse Baungaard
Lasse er partner i Digitypes og ansvarlig for kommunikation og kundekontakt. På bloggen skriver Lasse om alt fra content marketing til projektstyring, og interesserer sig for at skrive om emner der kan være til gavn for andre iværksættere. Du er altid velkommen til at connecte med og kontakte Lasse på LinkedIn.
  Få de nyeste indlæg sendt til din indbakke, ingen reklamer eller spam
  Google My business logoGoogle My business ratingx

  Kunderne siger:

  • "Kompetent vejledning og rådgivning i forbindelse med SEO"
  • "Bliver designet med stor præcision og et utrolig lækkert slutresultat"
  • "En professionel, moderne og brugervenlig hjemmeside, som har øget besøgstallet"
  • "Løsningsorienteret og effektive med en professionel tilgang"
  • "Aftaler bliver holdt og prisen er gennemsigtig"