position i Google søgninger

Overvåg din hjemmesides position i Google søgninger gratis 4 min.

20/04/2018
19/08/2020

Du vil sikkert gerne ligge nr. 1 på Google, på alle de søgeord du har udvalgt. Men gør du det? For de fleste vil svaret være nej. Og så skal der selvfølgelig arbejdes på søgemaskineoptimering (SEO), der kan hjælpe dig til at komme højere op. Men hvordan overvåger du din hjemmesides position i Google søgninger, så du kan se udviklingen? Langt de fleste gode værktøjer til lige netop det, kan være ret dyre hvis ikke man arbejder med SEO professionelt. Derfor har vi her samlet nogle af de bedste værktøjer til at overvåge din hjemmesides position i Google søgninger gratis.

Kan jeg ikke bare selv søge på Google?

Det ville være rart hvis man bare kunne søge almindeligt i Google, og så se hvor ens side er placeret på bestemte søgeord. Problemet er bare at du som bruger påvirker de søgeresultater der vises til dig. Der er normalt en fordel, fordi du så (som udgangspunkt) vil se de resultater der er mest relevante for lige præcis dig. Men det betyder også at du i mange tilfælde vil se din egen hjemmeside placeret højere end den gennemsnitlige bruger. Altså er det resultat du ser ikke objektivt. Derfor skal vi stedet kigge på nogle af de følgende gratis værktøjer.

Google Search Console

At overvåge din hjemmesides position i Google søgninger, er ikke den eneste grund til at bruge Googles Search Console. Der er flere andre fordele, som vi kan kigge på en anden god gang.

Men en af Search Consoles allerstørste styrker, er at du kan se dine siders gennemsnitlige position, på søgeord og –sætninger hvor den er blevet vist. Og du kan endda se hvordan det har udviklet sig over tid.

Google Search Console gennemsnitlig position i Google søgning

Det giver også den fordel af du kan se søgeord hvor du ikke nødvendigvis, troede du ville rangere på. Og hvis der er stor eksponering (visning i søgninger), kan du også arbejde på at få en højere position i Google søgninger på dem.

SERPLab

SERPLab har lavet et godt og nemt værktøj hvor du lynhurtigt kan tjekke dine siders position i Google. På under et minut vil du kunne have et indblik i hvor du rangerer på bestemte søgeord.

Her skal du:

 • Vælge region (for de fleste Danmark, men satser du på andre markeder er det også muligt at tjekke)
 • Indtaste dit domæne (det er også muligt at bruge adressen for en specifik underside du vil undersøge)
 • Indtaste søgeord/søgesætning (du kan tjekke op til 10 forskellige søgeord af gangen)
SERPLab overvåg din position i Google søgninger

Efter du har søgt, vil du så i højre side se hvilken position din side ligger på, forudsat det overhovedet er noget du er indekseret på.

Det er også muligt at sammenligne din side i forhold til andres, f.eks. hvis du vil se hvordan dine konkurrenter klarer sig.

En anden ret smart feature, er at hvis du opretter en bruger, kan du opsætte søgeord du løbende vil følge, og du vil så fremover kunne se hvordan din sides position udvikler sig i søgeresultaterne.

Selvom det ikke er verdens mest visuelt lækre tjeneste, er det brugervenligt og hurtigt at komme i gang med.

SEOCentro Keyword Rank Checker

SEOCentros Keyword Rank Checker fungerer lidt ligesom SERPLab, men viser ikke nødvendigvis præcis samme resultat.

Hvilket giver så det mest rigtige resultat? Efter vores erfaring er det SERPLab, men dette er stadig et udmærket alternativ, hvis man ikke bruger en af de mere professionelle løsninger.

Og hvis du er nybegynder udi SEO er det bestemt en god idé at bruge flere af disse gratis tjenester. Det er god træning til du er klar til at betale for et premium værktøj.

SEOCentro Keyword Rank Checker

Startpage.com

Startpage bruger Googles søgeindeks, men i en anonymiseret form. Det vil sige at den ikke påvirket af dine tidligere søgninger. Derfor får du altså her en mere objektiv visning, end når du selv søger på Google. Vær dog opmærksom på at det ikke altid vil vise det 100% korrekt, men er en god tjeneste at bruge som supplement til de andre værktøjer.

Startpage anonymiseret søgemaskine
Om skribenten

Lasse Baungaard

Facebook Twitter

Lasse er partner i Digitypes og ansvarlig for kommunikation og kundekontakt. På bloggen skriver Lasse om alt fra content marketing til projektstyring, og interesserer sig for at skrive om emner der kan være til gavn for andre iværksættere. Du er altid velkommen til at connecte med og kontakte Lasse på LinkedIn.

Image
Lasse Baungaard
Lasse er partner i Digitypes og ansvarlig for kommunikation og kundekontakt. På bloggen skriver Lasse om alt fra content marketing til projektstyring, og interesserer sig for at skrive om emner der kan være til gavn for andre iværksættere. Du er altid velkommen til at connecte med og kontakte Lasse på LinkedIn.
  Få de nyeste indlæg sendt til din indbakke, ingen reklamer eller spam
  Google My business logoGoogle My business ratingx

  Kunderne siger:

  • "Kompetent vejledning og rådgivning i forbindelse med SEO"
  • "Bliver designet med stor præcision og et utrolig lækkert slutresultat"
  • "En professionel, moderne og brugervenlig hjemmeside, som har øget besøgstallet"
  • "Løsningsorienteret og effektive med en professionel tilgang"
  • "Aftaler bliver holdt og prisen er gennemsigtig"