Photoshop skabelon

Gratis Photoshop skabelon – Instagram filter 27 min.

08/08/2016
01/12/2020

Dette blog indlæg er lidt anderledes end dem vi plejer at udgive. Vi havde en forespørgsel fra en bruger som ønskede at tilføje filtre til sine hobby fotografier, uden at bruge en af de mange mobilapps der tilbyder dette. Derudover ønskede han at udvikle sine redigeringskompetencer i Photoshop fra et begynderstadie.

Denne bruger er sikkert ikke er den eneste i Danmark som har et godt spejlreflekskamera og kan finde ud af bruge det, men mangle evnerne i de lidt mere avancerede programmer, der giver et utal af muligheder. Derfor besluttede vi os for at udforme en skabelon med nemme redigeringsmuligheder for en begynder i Photoshop.

Denne skabelon består af 12 pre-indstillede filtre, vist i en oversigt og med mulighed for en større visning af det enkelte filter. Alle filtre kan justeres helt efter ønske og behov. Vi har lavet en tekstlig guide suppleret af billeder, samt en video guide suppleret af tekst. Så kan du frit vælge hvilket medie du ønsker skal guide dig igennem brugen af skabelonen.

Videoguide til skabelon

Nyttige genvejstaster til photoshop

Her oplister vi de mest almindelige genvejstaster som kan være gode at kende, når du bruger Photoshop og vil optimere dit arbejdsflow, og få gjort dem til en naturlig del af din design proces.

CMD-tasten er til Mac brugere og CTRL-tasten er til windows brugere.

Når vi nævner markeret lag, forståes det sådan at man skal vælge hvilket lag man ønsker at redigere, inden genvejstasten fungerer efter hensigten. Dette gør du ved at klikke på laget i lagoversigten inden du bruger genvejstasten.

Transformer
markeret lag

CTRL/CMD + T

Fortryd
1 handling tilbage

CTRL/CMD + Z

Fortryd X-antal handlinger tilbage

CTRL/CMD + ALT + Z

Dubler
markeret lag

CTRL/CMD + J

#1 Åben skabelon

Åben den dowloadede Photoshop fil, tryk OK hvis Photoshop ønsker at konvetere filen til Windows eller anden version af Photoshop.

Trin1 - Video guide - åben fil

#2 Vælg flytteværktøj

Vælg flytteværktøj i venstre side, øverst oppe i redskabsoversigten. Genvejstasten til dette værktøj er “V”, når du er i Photoshop.

Trin 2 - Vælg flytteværktøj

#3 rød marking lagoversigt

Find mappen/laget der er markeret med rødt i lagoversigten og fold mappen ud vha. den lille pil lige til ventre for mappen. Lagoversigten finder du som standard i nederste højre hjørne.

Trin 3 - rød marking lagoversigt

#4 Dobbeltklik på “smart objektet”

Find mappen/laget der er markeret med rødt i lagoversigten og fold mappen ud vha. den lille pil lige til ventre for mappen. Lagoversigten finder du som standard i nederste højre hjørne.

#5 Tryk ok – ny fane åbnet

Tryk “OK” når viste besked popper frem. En ny fane vil herefter bliver åbnet i Photoshop, hvor du automatisk ender efter du har dobbeltklikket på smart objektet i skabelonsfilen.

Trin 5 - Tryk ok - ny fane åbnet
Trin 5.1 - Tryk ok - ny fane åbnet

#6 Indsæt Dit eget billede

Vælg menupunktet “filer”- “Placer integreret” og find det billede du ønsker at indsætte. I Photoshop er det muligt at indsætte billeder på flere måder. Drag and Drop er en intuitiv måde at indsætte billeder på i Photoshop

Trin 6 - Indsæt Dit eget billedet

#7 Tilpas dit billede til rammen

Hold shift nede mens du trækker i et af hjørnerne på dit indsatte billede. Sørg for at dit billede udfylder rammen på smart objekt filen. Ved at holde shift nede sørger du for at bi-beholde proportionerne på dit billede og undgå at det bliver forvrænget.

Trin 7 - Tilpas dit billede til rammen

#8 Postioner dit billede

Hold shift nede mens du trykker på piletasterne indtil dit billede er centreret og dækker hele rammen. Ved at holde shift nede mens du bruger piltasterne rykker du dit billede 10 pixels ad gangen frem for 1 pixel ad gangen.

Trin 8 - Postioner dit billede

#9 Gem & gå tilbage til skabelonsfil

Gem filen via menupunkter”Filer” – “Gem”. Gå efterfølgende til selve skableonsdesignfilen via fane navigationen. Når du navigerer til skabelonsfilen skulle dit indsatte billede gerne blive vist som stort billede, samt i gittervisningen af filtrene nedenfor.

Trin 9 - Gem smart objekt, gå tilbage til skabelons fil
Trin 9 - Gem smart objekt, gå tilbage til skabelons fil

#10 Zoom ind på gitteroversigt

Find zoom redskabet i værktøjsbaren i venstre side af Photoshop brugerfladen, klik en enkelt gang midt på gitteroversigten for at zoome. Du kan også zoome ved at hold “alt” tasten nede mens du scroller med musen.

Trin 10 - Zoom ind på gitteroversigt

#11 find filter du vil bruge/redigere

Udse dig et filternavn og -nummer som du ønsker at bruge via forhåndsvisningen i gitter oversigten. Husk at hvis der ikke at et filter som passer 100% til dig har du mulighed for at justere.

Trin 11 - finde filter du vil bruge/redigere

#12 Vis ønskede filter på stort billede

I lagoversigten finder du 12 mapper med navn og nummer tilsvarende dem du så i gitter oversigten. Til venstre for mappeikonet er der en lille sort kasse du kan klikke på, og et øje vil blive vist. Det pågældende filterlag vises nu i designet som det store billede. Fold den valgte lagmappe ud ved et klik på pilen lige til venstre for mappe ikonet

Trin 12 - Vis ønskede filter på stort billede

#13 Juster farvebalance

Dobbeltklik på lag-justeringsikonet ud for farvebalancelaget. En farveballance justeringsbox vil blive åbnet hvor du kan justere på forskellige parametre. Det bedste råd vi har er: Prøv dig frem, der er ikke noget facit i en kreativ åben opgave.

Trin 13 - Juster farvebalance
Trin 13 - Juster farvebalance

#14 Juster lysstyrke & kontrast

Dobbeltklik på lag-justeringsikonet ud for lysstyrke og kontrastlaget. En lysstyrke og kontrast justeringsbox vil blive åbnet hvor du kan justere på forskellige parametre.

Trin 14 - Juster lysstyrke og kontrast
Trin 14 - Juster lysstyrke og kontrast

#15 Juster Niveauer

Dobbeltklik på lag-justeringsikonet ud for niveaulaget. En niveau justeringsbox vil blive åbnet hvor du kan justere på forskellige parametre i forhold til niveauer.

Trin 15 - Juster Niveauer
Trin 15 - Juster Niveauer

#16 Åben billedet i ny fil

Efter du er færdig med at justere på det valgte filter, skal du have overført dit tilpassede filter til en ny Photoshop fil, hvor dit billede står alene. Vælg “Filer” – “Åben” og naviger til den pågældende billedfil filteret skal dubleres til. Marker billedet og tryk ok.

#16 - Åben billedet i ny fil
#16 - Åben billedet i ny fil

#17 Marker & dubler

For at markere de tilpassede filterlag i lagoversigten, skal du holde shift nede, mens du venstreklikker med musen på hver enkelt filterlag, samt vignette mappen. Højreklik på markeringen og vælg “dubler lag…” øverst oppe i den åbnede menu.

#17 - Marker & dubler
#17 - Marker & dubler

#18 destination for dublering

I pop-up vinduet er det vigtigt at du vælger den nyåbnede fil som destination for dubleringen du er ved at foretage. Klik ok afslutningsvis. Det kan ske der popper flere vinduer op omkring farveprofil, som du forsat skal klikke ok på.

#18 Vælg destination for dublering
#17 - Marker & dubler

#19 Skift fane & tilpas

Skift fane til det nyåbnede billede som du har dubleret det valgte filter til. Marker “vignette mappe laget” i lagoversigten.

#19 Skift fane & tilpas
#19 Skift fane & tilpas

#20 Transformer vignette

Tryk på “CTRL + T” for at gør det muligt at transformere vignetten. Herefter vil vignettens hjørner få vist nogle punkter på hjørnerne og midt på hver side. Træk i punkterne så vignetten kommer til at fylde hele billedet. Tryk enter afslutningsvis, for at bekræfte den transformering du har lavet på vignetten.

#20 Skift fane & tilpas
#20 Skift fane & tilpas

#21 Gem det billede

Sidste skridt er at gemme dit billede som enten en Photoshop fil, for fremtidig redigering, eller som almindeligt .JPEG der er et standardformat som næsten alle enheder og platforme kan genkende. Gå til “Filer” – “Gem som”. Herefter kan du navngive din fil og vælge hvilket format du ønsker at gemme i – som vist på billederne. Klik OK en sidste gang inden filen er gemt.

Tillykke du har nu tilføjet og justeret et filter på dit billede!

#21 Gem det billede
#20 Skift fane & tilpas#21 Gem det billede
Om skribenten

Simon R.

Facebook

Er partner og når det kommer til tekst forfatning på vores blog, tager Simon sig som regel af de tekniske og kreative indlæg og gør sit ypperste for at sørge for alle kan følge med og kan få noget ud hans indlæg. Du er altid velkommen til at connecte med og kontakte Simon på LinkedIn.

Image
Simon R.
Er partner og når det kommer til tekst forfatning på vores blog, tager Simon sig som regel af de tekniske og kreative indlæg og gør sit ypperste for at sørge for alle kan følge med og kan få noget ud hans indlæg. Du er altid velkommen til at connecte med og kontakte Simon på LinkedIn.
  Få de nyeste indlæg sendt til din indbakke, ingen reklamer eller spam
  Google My business logoGoogle My business ratingx

  Kunderne siger:

  • "Kompetent vejledning og rådgivning i forbindelse med SEO"
  • "Bliver designet med stor præcision og et utrolig lækkert slutresultat"
  • "En professionel, moderne og brugervenlig hjemmeside, som har øget besøgstallet"
  • "Løsningsorienteret og effektive med en professionel tilgang"
  • "Aftaler bliver holdt og prisen er gennemsigtig"