QR koder

Qr koder – Gratis generator 10 min.

24/11/2016
08/01/2020

Step 1
Encoding: Size: X Correction level:

Step 2
Text

QR koder – Vi er store fans af QR koder og den forbindelse til det digitale de bidrager med. Når du scanner koden med en app til formålet, vil du få vist indholdet af QR koden. QR koder kan indholde en bred vifte data bestående af tekst og tal. Du har garanteret selv også set eller brugt en QR kode i det offentlige rum.

I forbindelse med vores kærlighed til QR koder, har vi besluttet at tilbyde en gratis QR kode generator. Vi ønsker at fremme brugen af QR koder, da vi synes det er en nem måde at levere information/data til brugeren hurtigt og nemt via deres smartphones og tablets.

På denne side vil vi kort beskrive oprindelsen af QR koder, samt teknologien og teknikken bag. Vi vil give nogle eksempler på hvordan du kan bruge QR koder både privat og professionelt.

OBS. Hvis du besøger vores AMP mobil side, kan du ikke se eller bruge vores QR generator, hvis du bruger dette link vil du blive sendt til vores orginal side hvor du kan bruge QR kode generatoren fra.

Hvad er en QR kode?

En QR kode er en form for todimensionel “stregkode”, som også er kendt som en matrix-kode, der blev udviklet i 1994 af den japanske virksomhed Denso-Wave. “QR” er et akronym for quick response (engelsk for “hurtigt svar”), hvilket afspejler den oprindelige intention om at gøre QR-koder nemme og hurtige at aflæse.

Historien bag QR koder?

Den oprindelige idé bag stregkoderne var, at de skulle bruges i produktionen af biler, hvor komponenterne til bilerne blev forsynet med disse stregkoder, så robotter m.v. automatisk kunne genkende dem. Efterhånden har det fået en bred anvendelse udenfor bilfabrikkerne og bruges til en lang række andre formål: Postadresser, URL’er til websideer, telefonnumre, e-mail-adresser og lignende i aviser, tidsskrifter, reklamer, på vejskilte, på visitkort og utallige andre steder. Man kan endda få programmer til mobiltelefoner med indbygget kamera, der sætter telefonen i stand til at aflæse såvel QR Code, såvel som andre stregkode-standarder; på den måde kan sådanne telefoner hurtigt aflæse eksempelvis kontaktinformation fra et visitkort, og gemme den i hukommelsen til senere brug.

Kilde: Wikipedia

Skilt foran tøjbutik med Qr kode

Smarte QR koder

QR koder kan indholde mange forskellige typer data. Fælles for dem er at de pakker informationer ind i en kode som ligger klar til at en bruger scanner den, og får serveret dataen på deres smartphone uden at gøre andet end at scanne koden. Dette betyder at du kan være med til at styre hvilken oplevelse brugeren får når de interagere med  dine QR koder. Herunder har vi forsøgt at opdele de forskellige typer data man f.eks. kan lagre i en QR kode

 • Basisfunktioner: URL-kode, App-kode
 • Medie-koder: PDF, lyd, billedgallerier, video
 • Web App-koder: Facebook like page
 • Standard QR-funktioner: URL, vCard, tekst, e-mail, SMS, Wifi kode

Tekst

QR koder kan hjælpe dig hvis du har et budskab som du ønsker at brugeren kun skal modtage ved at scanne din QR kode. Dette kunne være i form af en rabatkode de kan bruge når de skal fortage et køb online. Det kan være du ønsker at brugeren skal samle ord og ledetråde, som led i en kampagne. De kan også bruges til noget lidt mere lavpraktisk, så som en skattejagt til børnene. Det er kun fantasien der sætter grænser for hvilke beskeder og budskaber du ønsker at gemme i en QR kode.

E-mail – Foruddefineret besked og modtager

Med QR koder kan du lagre en forberedt email som ligger klar i QR koden, indtil der er en bruger som scanner koden. Det vil sige at når brugeren scanner koden vil hans/hendes smartphone åbne e-mail app’en og oprette en ny mail. Denne mail består af en forudbestemt modtager, emne og ikke mindst beskeden. På denne måde kan du gøre det nemt for brugeren at efterspørge produkter og services via en mail tjeneste.

Hvis du kun vælger at skrive e-mail adressen, kan du gøre det nemt for folk at komme i mail kontakt med dig, uden at de skal indtaste din mail. Således sikrer du at din mail adresse altid bliver skrevet korrekt.

Telefonnummer – En scanning til opkald

En anden QR kode funktion er indlejringen af et telefon nummer i QR koden. Når brugen scanner QR koden med sin smartphone, vil telefonnummeret automatisk blive ført over i opkaldsfunktionen på smartphonen. Det eneste brugeren skal gøre udover at scanne QR koden, er at trykke “ring op”.

Dette egner sig specielt godt til kommunikation som har en “call to action” der retter sig mod telefonisk kontakt. Dette kunne være på din hjemmesides kontaktside, tryksager, visitkort osv.

Webadresser

Du kan lagre hjemmesideadresser / webadresser i en QR kode. Dvs. at når brugeren scanner en sådan QR kode vil de blive sendt til den specifikke hjemmesideadresse. Dette er med til at spare brugeren for en masse indtastninger, når han/hun skal besøge din hjemmeside. Disse webadresse QR koder egner sig godt til plakater, flyers, stickers. De steder hvor du har trykt kommunikation, kan QR koden fungere som en naturlig kobling til din digitale hjemmeside, Facebook side o.l.

Digitale visitkort – vCard og meCard

Et vCard ellet et Versitcard er det standardiserede filformat for elektroniske visitkort. Dette format er udviklet i 1995 af Versit group, som på daværende tidspunkt bestod af medlemmer fra Apple, IBM og Siemens. Dette universelle format kan aflæses af de fleste enheder og software der håndterer data, så som kontaktinformation og e-mail. Vcard kan indeholde alt fra navne til et billede eller et lydklip.

meCards bliver brugt til det samme formål, men er udviklet til et mere simpelt og mobilt format, som betyder at selv koden er nemmere at forstå for scanningsenheden. Dette gør dem bedre når koden skal scannes på farten. De største begrænsninger meCard har er:

 • Intet telefon nummer
 • Intet fax nummer
 • Ingen job titel

Når du sætter vCard op imod meCard QR kode er det nemt at se hvilke der kode der vil tage sig bedst ud på dit visitkort. Hvis du laver en meget kompleks version af vCard, ved at udfylde meget data i koden, kan du risikere at koden ikke kan scannes hvis den er under en vis størrelse.

Vores valg: meCard til QR koder og vCards som vedhæftet billede i din mail signatur i emailen.

 • Lasse Baungaard vCard

  vCard – Lasse Baungaard

 • meCard Lasse

  meCard – Lasse Baungaard

Pre-definerede SMS beskeder

Med dette QR format kan du forberede en SMS tekst samt det nummer beskeden skal sendes til. Dette kan bruges i forhold til afstemninger og lodtrækninger. Generelt når man ønsker at brugeren skal indsende et nøgle ord til et bestemt nummer er SMS formatet nemt at bruge, da det kun kræver 2 interaktioner og så er sms’en afsendt.

Lokation til rutevejledning

Med QR koder kan du indlejre dit kontors lokation i selve koden. Du kan vælge at skrive en adresse som du kender det fra Google Maps. Hvis du ikke har en eksakt adresse kan du bruge længde- og breddegrader til at henvise til ønskede lokation. Det der sker når brugeren scanner koden, er at de får et valg om at åbne adressen i en af deres kort apps. Disse koder egner sig godt til seværdigheder, restauranter og geo-catching.

gem Bogmærker

Bogmærker bliver mere og mere en nødvendighed, i og med at internettet konstant vokser. Det kan være svært at finde rundt på nettet og ikke mindst det at blive fundet hvis man har en online platform eller hjemmeside. Her kan QR koder hjælpe dig med at sørge for at brugeren nemt og hurtigt kan bogmærke netop din side. Med dette format indtaster du en titel og den webadresse som du ønsker brugeren skal gemme til senere brug.

Wifi login – nemt og hurtigt

De fleste kender det at skulle logge på et wifi netværk når man ankommer et nyt sted. Dette gælder både på hoteller, barer, caféer eller når man besøger venner og bekendte. Her kan en QR kode indeholde hvilket netværk man skal tilslutte, og ikke mindst adgangskoden der skal bruges for at tilgå netværket. Dette spare både dig og brugeren for tid, da QR koden her løser en meget alment kendt udfordring i forhold til wifi.

QR koder til mange formål

Alt i alt kan QR koder hjælpe dig med at give en hurtig og nem oplevelse til brugeren. Det kan være når de står og mangler mere viden, når de vil deltage i en konkurrence eller når de vil i kontakt med dig. QR koder er det naturlige valg til en kobling mellem den virkelig verden og den digitale verden. Det handler om at du har mulighed for at gøre det digitale liv mere brugervenligt for dine kunder, besøgende og samarbejdspartnere.

QR koder er et format der har været fremme i mange år, men her i Danmark er vi som med så meget andet, år bagud i anvendelsen af QR koder som en fast del af hverdagen. Så tag og kom i gang. Generer nogle QR koder her på siden helt gratis, og skab koblinger til det indhold du synes er vigtigt for brugeren.

Om skribenten

Simon R.

Facebook

Er partner og når det kommer til tekst forfatning på vores blog, tager Simon sig som regel af de tekniske og kreative indlæg og gør sit ypperste for at sørge for alle kan følge med og kan få noget ud hans indlæg. Du er altid velkommen til at connecte med og kontakte Simon på LinkedIn.

Image
Simon R.
Er partner og når det kommer til tekst forfatning på vores blog, tager Simon sig som regel af de tekniske og kreative indlæg og gør sit ypperste for at sørge for alle kan følge med og kan få noget ud hans indlæg. Du er altid velkommen til at connecte med og kontakte Simon på LinkedIn.
  Få de nyeste indlæg sendt til din indbakke, ingen reklamer eller spam
  Google My business logoGoogle My business ratingx

  Kunderne siger:

  • "Kompetent vejledning og rådgivning i forbindelse med SEO"
  • "Bliver designet med stor præcision og et utrolig lækkert slutresultat"
  • "En professionel, moderne og brugervenlig hjemmeside, som har øget besøgstallet"
  • "Løsningsorienteret og effektive med en professionel tilgang"
  • "Aftaler bliver holdt og prisen er gennemsigtig"