live indeksering af hjemmeside google og bing

Live indeksering af din hjemmeside i Google med Yoast 4 min.

19/02/2019
17/08/2020

Ville det ikke være fedt at din hjemmeside automatisk bliver indekseret af søgemaskinerne lige efter du har trykket opdater? Svaret er selvfølgelig ja, men har indtil nu har det ikke været muligt. Det ændrer sig dog hvis du bruger Yoast SEO. De har nemlig snart en ny funktion klar, der sørger for at der sker en live indeksering af din hjemmeside i Google og Bing.

Yoast SEO introducerer live indeksering

Yoast introducerede d. 7. februar 2019, på deres egen konference YoastCon, at de arbejder sammen med Google og Bing om en ny funktion i Yoast SEO, der gør dig i stand til at få live indekseret din hjemmeside i de to søgemaskiner.

yoastcon 2019 live indeksering google bing

Den nye version af Yoast SEO ventes at blive lanceret i slutning af marts 2019.

Hvad vil det sige at få live indeksering af en hjemmeside i Google?

En live indeksering af din hjemmeside vil betyde at søgemaskinerne (i dette tilfælde Google og Bing), automatisk får en notificering om at der er foretaget ændringer, og indekserer de opdaterede sider med det samme. Noget der i dag først sker når søgemaskinerne crawler din side, hvilket kan tage mellem 1 dag og et par uger, afhængigt af dit crawl-budget.

Hvordan virker live indeksering i Yoast SEO?

Det kommer til at ske ved at koble din hjemmeside og Yoast-bruger sammen med Yoasts egen kundeportal MyYoast.

Når du har koblet din hjemmeside sammen med MyYoast, vil du autorisere at der bliver sendt beskeder frem og tilbage. En type besked vil være når du udgiver, opdaterer eller sletter en side/underside, som automatisk vil gå videre til søgemaskinerne (live indeksering).

Hvad er MyYoast?

MyYoast er Yoast kundeportal. Det er f.eks. her du kan se og håndtere dine køb og abonnementer, hvis du bruger en af de betalte Yoast plugins. Og snart er det altså også her live indeksering af din hjemmeside i Google og Bing vil foregå gennem.

Google live indeksering af hjemmeside

Det er endnu ikke offentliggjort hvordan Yoasts live indeksering vil snakke sammen med Google, men de fleste regner med at det vil være en kobling til Google Search Console. Og hvis du nu tænker “åh nej, endnu en ting jeg skal oprette”, så kan du godt droppe den tanke. For Google Search Console er simpelthen noget alle der har en hjemmeside, alligevel bør oprette. Så har du ikke det, er det bare at komme i gang lige nu 😉

Google selv melder dog også ud at det ikke kun er Yoast der eksklusivt får denne mulighed. I hvert fald ifølge John Mueller fra Google:

Så det lader altså til at der kommer en API eller lignende fra Google, der giver mulighed for at andre også kan implementere live indeksering i deres systemer.

Når denne live indeksering træder i kraft, og det bliver klart hvordan det håndteres i forhold til Google, vil vi selvfølgelig opdatere dette blogindlæg.

Bing live indeksering af hjemmeside

I forhold til Microsofts søgemaskine Bing, har Yoast allerede meldt ud, at du ikke behøver at forbinde din hjemmeside med Bing Webmaster Tools. Her vil Yoast sende din opdaterede side videre til Bing, som vil tjekke ændringerne inden for et minut!

Christi Olson fra Bing bekræfter på Twitter:

Hvorfor er det en fordel med live indeksering?

I dag går der som regel går nogle dage, eller endnu værre nogle uger, før opdateringer, oprettelser af nye undersider eller sletning af sider, indekseres i søgemaskinerne. Det betyder at det først er når ændringer er indekseret, de vil dukke op/træde i kraft i søgeresultaterne. Det er en faktor som gør det, i forvejen, langsigtede SEO-arbejde, lidt mere besværligt.

Med live indeksering, vil man endnu hurtigere kunne rykke når der er ændringer eller bare nye ting, som er særligt vigtige bliver synlige hurtigt. Det kan også være at du opdager fejl, som du ikke vil have skal være synlige. Noget der i dag er en lidt for langsommelig og besværlig proces.

Og frem for alt betyder live indeksering, at du slipper for at skulle foretage dig noget manuelt i Google Search Console eller Bing Webmaster Tools, for at få indekseret/re-indekseret dine sider.

Bliv klar til live indeksering med Yoast SEO

Vær klar til når Yoast lancerer den nye version af deres plugin med muligheden for live indeksering. Det eneste du skal gøre er at få forbundet din hjemmeside hvor du bruger Yoast plugin’et, med MyYoast. Det gør du ved at:

 1. Gå til hjemmesiden for MyYoast: https://my.yoast.com/signup
 2. Opret en bruger, eller login hvis du allerede har en bruger
 3. Navigér til “Sites” i menuen i venstre side
 4. Klik på på knappen i midten af skærmen hvor der står “Add site”
 5. Indtast din hjemmesides URL (adresse) og vælg platform
 6. Klik på “Add”

Når det er gjort, vil du være klar til at funktionen lanceres.

Om skribenten

Lasse Baungaard

Facebook Twitter

Lasse er partner i Digitypes og ansvarlig for kommunikation og kundekontakt. På bloggen skriver Lasse om alt fra content marketing til projektstyring, og interesserer sig for at skrive om emner der kan være til gavn for andre iværksættere. Du er altid velkommen til at connecte med og kontakte Lasse på LinkedIn.

Image
Lasse Baungaard
Lasse er partner i Digitypes og ansvarlig for kommunikation og kundekontakt. På bloggen skriver Lasse om alt fra content marketing til projektstyring, og interesserer sig for at skrive om emner der kan være til gavn for andre iværksættere. Du er altid velkommen til at connecte med og kontakte Lasse på LinkedIn.
  Få de nyeste indlæg sendt til din indbakke, ingen reklamer eller spam
  Google My business logoGoogle My business ratingx

  Kunderne siger:

  • "Kompetent vejledning og rådgivning i forbindelse med SEO"
  • "Bliver designet med stor præcision og et utrolig lækkert slutresultat"
  • "En professionel, moderne og brugervenlig hjemmeside, som har øget besøgstallet"
  • "Løsningsorienteret og effektive med en professionel tilgang"
  • "Aftaler bliver holdt og prisen er gennemsigtig"