online video

Online video som markedsføring 4 min.

04/12/2015
08/01/2020

Ligegyldigt hvordan man vender og drejer det er online video en magtfaktor som vokser sig større og større. Derfor bliver det også mere og mere relevant at bruge det som en markedsføringskanal, om det så er i form af egenproducerede videoer, eller reklame omkring eller i andres videoer. Derfor har vi her lavet en lille gennemgang af hvad online video betyder i dag.

Hvorfor bruge online video?

Kort sagt er det der hvor kunderne er. Når man tidligere har brugt reklamer i aviser, radio og tv har det selvfølgelig været fordi det var her man nemmest kunne blive set af de potentielle kunder. I dag bruger stort set alle internettet, og der bruges mere og mere tid på at se videoer. Det estimeres at i 2017 vil 74% af al internet trafik være fra videokilder. Og selvom det selvfølgelig ikke er ensbetydende med at 74% af al tid også bruges på videoer, er det bemærkelsesværdigt.

Søgemaskiner

Youtube er verdens næststørste søgemaskine efter Google, og den tredje mest besøgte hjemmeside efter Google og Facebook. Det faktum i sig selv gør at man ved at have en, eller helst flere videoer, gør det endnu nemmere at blive fundet. Forestil dig at en potentiel kunde bruger Youtube, som mange gør, til at finde informationer om et produkt eller ydelse. Hvis du så ikke har en video, men en af dine konkurrenter har, vil du pludselig blive et meget mindre oplagt valg.

Når du søger på Google, kan det at have en video også have en enorm betydning. Her medtages videoer også, og i Googles algoritmer rangerer videoer højt. Det vil sige at det er en fordel at have en video på dine sider, frem for udelukkende at have billeder og tekst. Det betyder også at du med fordel kan have videoer på flere af din hjemmesides undersider. Samtidig betyder det faktum at Youtube har en stor troværdighed i forhold til Google søgninger, at dine Youtube videoer kan være nemmere at søgeordsoptimere end din egen side.

Og at danskerne har taget Youtube til sig er der ingen tvivl om. Danskerne bruger i gennemsnit 6 minutter om dagen på Youtube ifølge DRs mediudviklingsrapport fra 2014. Og vil man gerne nå børnene er Youtube også en oplagt kanal. 17% af de 3-6 årige bruger Youtube dagligt, eller næsten dagligt. Kigger man på de 7-12 årige er tallet endnu højere. Her bruges Youtube dagligt af 38%, mens 73% bruger det ugentligt.

Så ligegyldigt hvilket produkt eller målgruppe man har, er det her altså en kanal de fleste af os er tilstede på. Det betyder også at selvom man måske ikke selv har en video, kan det betale sig at annoncere på andres.

Produktion & indhold

Skal man selv til producere videoindhold som markedsføring, eller hyre andre til at gøre det for en? Tidligere var begge muligheder meget dyre løsninger, og kun de store virksomheder havde mulighed for det. Men produktionsomkostningerne for at lave en online video, hvad enten den er animeret eller rigtige optagelser, er blevet markant billigere de seneste år.

Om man selv skal stå for det, eller få andre til at producere, vil vi lade være op til den enkelte, for da vi selv producerer videoer er vi nok ikke helt objektive her. Og det kommer da også meget an på hvad produktet/ydelsen er, hvilket budskab man vil formidle og hvem den tiltænkte målgruppe er.

Hvilken type indhold skal man så vælge? Som med al anden markedsføring er det selvfølgelig vigtigt at lave dem med den ønskede målgruppe i sigte. Er videoen relevant for dem? Her bør svaret selvfølgelig altid være ja. Men herefter er der selvfølgelig mange muligheder. Det kan være en informationsvideo, der forklarer om produkt og ydelser. Det kan være en mere underholdende video med et narrativ. Eller det kunne være en video der viser et produkt i brug blandt kunderne. Mulighederne er mange, og det afhænger helt af hvad man gerne vil opnå.

Er du i tvivl om hvordan din målgruppe agerer på internettet, og hvilken type indhold de reagerer på, vil det være en god idé at hyre en ekspert på område, for at få budskabet så målrettet som muligt.

Billedkilde: Designed by Freepik


Om skribenten

Lasse Baungaard

Facebook Twitter

Lasse er partner i Digitypes og ansvarlig for kommunikation og kundekontakt. På bloggen skriver Lasse om alt fra content marketing til projektstyring, og interesserer sig for at skrive om emner der kan være til gavn for andre iværksættere. Du er altid velkommen til at connecte med og kontakte Lasse på LinkedIn.

Image
Lasse Baungaard
Lasse er partner i Digitypes og ansvarlig for kommunikation og kundekontakt. På bloggen skriver Lasse om alt fra content marketing til projektstyring, og interesserer sig for at skrive om emner der kan være til gavn for andre iværksættere. Du er altid velkommen til at connecte med og kontakte Lasse på LinkedIn.
  Få de nyeste indlæg sendt til din indbakke, ingen reklamer eller spam
  Google My business logoGoogle My business ratingx

  Kunderne siger:

  • "Kompetent vejledning og rådgivning i forbindelse med SEO"
  • "Bliver designet med stor præcision og et utrolig lækkert slutresultat"
  • "En professionel, moderne og brugervenlig hjemmeside, som har øget besøgstallet"
  • "Løsningsorienteret og effektive med en professionel tilgang"
  • "Aftaler bliver holdt og prisen er gennemsigtig"