digi nyt uge 44

Digi Nyt uge 44 5 min.

30/10/2020
30/10/2020

Så har vi igen samlet ugens mest interessante nyheder inden for det digitale og online marketing.

I denne uge:

Gratis hjemmeside værktøj fra Microsoft laver heatmaps og optagelser af brugeradfærd

Microsoft nye gratis analyseværktøj til hjemmesider, er nu ude af beta og tilgængelig for alle. Det hedder Microsoft Clarity og kan hjælpe dig med bedre at forstå dine brugeres adfærdsmønstre når de besøger din hjemmeside.

Det er bl.a. via heatmaps, optagelser af hvordan brugere bevæger sig rundt på hjemmesiden samt en række forskellige datasæt.

Man kan sammenligne værktøjet med f.eks. Hotjar og Smartlook, men her er det blot 100% gratis.

Der er rigtig mange gode muligheder for indsigt i dette værktøj. Ved du f.eks. hvor mange af dine brugere der laver “rage clicks”?

rage clicks i Microsoft Clarity

Det er hvor mange % af brugerne der klikker meget hurtigt på det samme område, oftest fordi de er frustrerede over der ikke sker noget når de klikker.

Læs mere: blogs.bing.com

Se AR halloween figurer via Google app’en

Google har gennem de seneste år leget med flere forskellige augmented reality elementer, når man bruger deres app. I anledning af Haloween har de lavet lavet en række figurer man kan få vist i 3D hvor man befinder sig. For at få muligheden kan du lave en forskellige søgninger, som f.eks. “Halloween”, “kat” eller “hund”.

Og så kan du placere et spøgelse, et græskarhoved, et dansende skelet, en “hotdoghund”, en sørøverhund eller en magisk kat der hvor du befinder dig.

Her her en optagelse af hvordan det ser ud:

Læs mere: blog.google

TikTok og Shopify lancerer partnerskab med direkte integration

Vi har tidligere skrevet om hvordan TikTok tester CTA’er i live videoer, og det virker som om de fortsætter med et øget fokus på shopping.

I hvert fald har de nu indgået et globalt samarbejde med webshop platformen Shopify. Målet er at gøre det nemmere for Shopifys over 1 million webshops at nå TikTok brugerne, og skabe salg gennem det sociale medie.

Aftalen vil gøre det muligt fra sit Shopify kontrolpanel, at skabe, køre og optimere TikTok marketing kampagner. Det vil man kunne gøre ved at installere den nye TikTok kanal app fra Shopifys App Store. Gør man det får man adgang til TikTok Business Ads Manager.

Shopify integration med TikTok

Læs mere: news.shopify.com

Nu muligt at sende op til 4 timer live via Instagram

Har du følgt dig begrænset af kun at kunne livestreame 1 time ad gangen i Instagram? Så er der godt nyt. Instagram har nemlig annonceret at man fremover vil kunne lave live streaming fra sin Instagram konto i op til 4 timer.

Samtidig vil dine live streams ligge i dit eget private arkiv i op til 30 dage efterfølgende. Det er selvfølgelig smart hvis du vil gemme videoerne og efterfølgende lægge op på en af dine andre platforme.

Det vil være tilgængeligt for alle Instagram brugere globalt, forudsat man ikke har en historik med overtrædelser af Instagrams retningslinjer.

Læse mere: theverge.com

Ny Soundcloud integration til Facebook Stories og Snapchat

Efter Snapchat lancerede deres nye Sounds funktion, hvor de forsøger at tage kampen op med TikTok, kommer der nu en integration til det med SoundCloud.

Denne integration gør det muligt at bruge SoundClouds fulde bibliotek (over 200 millioner numre) i Snapchat.

Derudover er det også annonceret at SoundCloud brugere snart vil kunne bruge SoundCloud bibliotekets numre i sine Facebook Stories.

Disse initiativer skal selvfølgelig ses i lyset af TikToks massive vækst, der i høj grad er på grund af brugen af musik i videoerne.

Læs mere: musicbusinessworldwide.com

Internet Explorer vil automatisk åbne nogle hjemmesider i Edge 

Fra næste måned vil Internet Explorer brugere opleve at visse hjemmesider ikke kan loades, og i stedet åbnes i Edge browseren.

Det drejer sig i første omgang om 1.156 hjemmesider, heriblandt Youtube, Facebook, Twitter og Instagram. Det skal ses som en del af Microsofts arbejde med at få folk til at stoppe med at bruge Internet Explorer, fordi den ikke længere opdateres eller er sikker at bruge. Samtidig virker mange hjemmesider ikke længere ordentligt i Internet Explorer, fordi man simpelthen ikke længere udvikler til det, og den ikke følger de nyeste standarder.

Det er da også ganske få danskere der stadig brugere Internet Explorer:

browsere markedsandele Danmark 2020

Denne nye funktion fungerer selvsagt kun på computere hvor både Internet Explorer og Edge browserne er installeret.

Læs mere: theverge.com

Missede vi noget vigtigt?

Synes du der er noget vi har misset? Så er du meget velkommen til kommentere eller at kontakte os.

Om skribenten

Lasse Baungaard

Facebook Twitter

Lasse er partner i Digitypes og ansvarlig for kommunikation og kundekontakt. På bloggen skriver Lasse om alt fra content marketing til projektstyring, og interesserer sig for at skrive om emner der kan være til gavn for andre iværksættere. Du er altid velkommen til at connecte med og kontakte Lasse på LinkedIn.

Image
Lasse Baungaard
Lasse er partner i Digitypes og ansvarlig for kommunikation og kundekontakt. På bloggen skriver Lasse om alt fra content marketing til projektstyring, og interesserer sig for at skrive om emner der kan være til gavn for andre iværksættere. Du er altid velkommen til at connecte med og kontakte Lasse på LinkedIn.
  Få de nyeste indlæg sendt til din indbakke, ingen reklamer eller spam
  Google My business logoGoogle My business ratingx

  Kunderne siger:

  • "Kompetent vejledning og rådgivning i forbindelse med SEO"
  • "Bliver designet med stor præcision og et utrolig lækkert slutresultat"
  • "En professionel, moderne og brugervenlig hjemmeside, som har øget besøgstallet"
  • "Løsningsorienteret og effektive med en professionel tilgang"
  • "Aftaler bliver holdt og prisen er gennemsigtig"