Image

Hvilken stamme tilhører du? 3 min.

13/07/2014
08/01/2020

Vores sociale adfærd er vores største styrke, der har ført til at vi lever som vi gør i dag og ikke stadig danser om bålet og slår sten mod hinanden. Der er dog en ting som stadig holder ved fra dengang; følelsen af at høre til, blive respekteret og hørt som individ i stammen. Hvilken stamme/stammer hører du til?

Det sociale væsen

Mennesket som et pattedyr er kun nået til hvor vi er i dag fordi vi er sociale væsener, som har overlevet vha. af sammenhold og samarbejde. Dette ligger dybt forankret i os, og er vores ultimative overlevelsesteknik. Vores social gøren og laden afhænger af at vi finder ligesindede personer som vi kan dele vores værdier og viden med, og kan lære af deres visdom og erfaring. Et gensidigt bidrag til fællesskabet og til vores personlige behov og udvikling.

“Triben” og tilhørsforholdet

Når vi kigger tilbage i tiden og ser på vores tidlige forfædre vil man højest sandsynlig beskrive at det tidlige menneske levede i flokke eller stammer. Disse flokke var hovedsageligt geografisk afgrænset, og afhang individernes samarbejde samt diversiteten i deres roller.

I en hver stamme har man brug for en leder, som går forrest og viser vejen mod nye muligheder, der kan er spændende og lukrative. Mennesket kan ikke undgå følelsen af at høre til, og identificerer sig med værdier og idéer som en leder kan repræsentere. Båndet i stammen bliver styrket af indforståethed så som forskellige kulturer, sprog, gestikuleren o.l.

Sociale objekter

Et socialt objekt har mange ansigter og aspekter, men et nøgleværdi i det er at det skal danne grundlag for socialisering vha. kommunikation, dialog, debat, diskussion osv.

I forhold til stammekulturen kunne et socialt objekt være dagens jagt. Her ville stammen måske sidde om bålet og drøfte hvad der skete og hvordan de sammen kunne opnå succes, eller måske lave et nyt stykke klæde lavet af skindet. Dette bidragede til et tættere bånd.

I nutidens meget teknologiske verden har kommunikation mange flere udtryksformer og nogle helt andre rammer. Her kunne et socialt objekt være en historie, et billede, en video, viden, budskaber etc. Internettet har gjort det muligt at vi til en hver tid kan kommunikere på tværs af landegrænser, for at finde og bidrage med indhold og sociale objekter som vi kan spejle os i, og som kan bidrage til defineringen samt forståelse af hvem vi som individ er i stammen.

Dette er en grov og overordnet vinkel som vi anskuer sociale medier fra. Hertil bruger vi et framework vi selv har udarbejdet, og andre strategiske overvejelser, til at begå os i og lede vores samt andres stammer i det digitale online liv. Disse vil vi omtale i et kommende opslag.

Mere viden

Vil du gerne vide mere om Tribes tankegangen, og hvordan den kan bruges, har Seth Godin skrevet den virkelig gode bog Tribes: We Need You to Lead Us.

Se også: Online aktivitet kan være en jungle

Er der noget vi kan hjælpe dig med?

[ninja_form id=1]
Om skribenten

Digitypes

Image
Digitypes
  Få de nyeste indlæg sendt til din indbakke, ingen reklamer eller spam
  Google My business logoGoogle My business ratingx

  Kunderne siger:

  • "Kompetent vejledning og rådgivning i forbindelse med SEO"
  • "Bliver designet med stor præcision og et utrolig lækkert slutresultat"
  • "En professionel, moderne og brugervenlig hjemmeside, som har øget besøgstallet"
  • "Løsningsorienteret og effektive med en professionel tilgang"
  • "Aftaler bliver holdt og prisen er gennemsigtig"