Lær at bruge video til at forbedre online marketingstrategi

Lær at bruge video til at forbedre online marketingstrategi 6 min.

13/04/2022
12/05/2022

Dette indlæg indeholder sponsorerede links.

Et af de vigtigste gennembrud inden for online markedsføring er, ifølge brancheeksperter, video. Noget som sandsynligvis kun vil blive mere vigtigt. En afgørende del af mange virksomheders overordnede marketingplaner er at øge brugen af video, som ikke længere blot er en hot ny trend inden for content marketing.

Videoindhold som kundeudtalelsesvideoer, brand videoer og produkt- eller servicevideoer er skabt for at tiltrække potentielle kunder. Når de potentielle kunder ser videoerne, kan det bidrage til at de stoler på dit brand, særligt når de ser dit indhold ofte. Når det kommer til content marketing er videoredigeringsværktøjer som InVideo, noget der har gjort det at lave videomarkedsføring let og muligt for alle at gøre.

Her er otte ting, det er værd at huske på, hvis du vil tage din indssats med videomarketing til det næste niveau.

1. Udgiv dit indhold regelmæssigt

Det er vigtigt at tænke på dine videoer i form af kampagner i stedet for bare at poste dem når du har lyst, fordi seerne i dag har lært at forvente nyt indhold regelmæssigt. Sørg derfor for at oprette en ugentlig udgivelsesplan med en liste over de historier, du gerne vil fortælle, og opdel dem i forskellige segmenter.

Når du har besluttet dig for emnet for dine videoer, skal du oprette en udgivelsesplan for dem. Du vil få dine læsere til at vende tilbage for at få mere indhold, hvis du opretholder en regelmæssig udgivelsesplan. Det er muligt at sprede dine videoer over et stykke tid og bruge dem til at skabe forventning til en stor produktlancering eller andre bemærkelsesværdige nyheder.

Det er vigtigt at fortsætte med at lancere nye initiativer for at holde dine brugere engagerede i det, du har at tilbyde. Din virksomhed har større sandsynlighed for at blive set som førende i din branche, hvis du konsekvent leverer videoindhold af høj kvalitet.

2. Brug demo- og instruktionsvideoer til din fordel

Hvis du gerne vil beskrive, hvordan dine produkter fungerer, så gør det endelig. Ved hjælp af video marketing kan du skabe indhold, der effektivt demonstrerer, hvordan man bruger dem. Potentielle kunder kan se dine videoer for at få svar på eventuelle spørgsmål, de måtte have.

Hvis du f.eks. er på udkig efter en ny vandrerygsæk, kan du tjekke anmeldelser og videoer fra kendte producenter online. Som et resultat vil du være i stand til at træffe en bedre informeret beslutning om, hvilken slags taske du har brug for.

Jo flere demo- og instruktionsvideoer dine kunder har adgang til, jo mere sikre vil de blive i deres beslutning om at købe et specifikt produkt eller en bestemt tjeneste. På denne måde vil du være i stand til at konvertere flere besøgende på hjemmesiden til betalende kunder. Og er det ikke målet?

3. Del historier om din rejse

At inkludere rigtige historier i dit videoindhold er en fantastisk måde at fange interessen hos dine seere på. Dine videoer skal fortælle historier og ikke kun promovere din virksomheds mission og produkter eller services. Hvor stor indflydelse har din virksomhed på dine kunder?

Tror du på, at det du laver har en indflydelse på dem omkring dig? Lav en video for at udtrykke din historie og distribuere den til din målgruppe. Det er noget af det effektive du kan gøre i din marketing.

4. Vis, at du er unik på en eller anden måde

Det er en god idé at vise din virksomhedskultur frem via dine videoer. Folk er ikke interesserede i at spilde deres tid på kedeligt indhold. De er mere tilbøjelige til at se videoer, hvis de er underholdende og velproducerede. Det, der adskiller dig fra konkurrenterne, bør inkluderes i din marketingvideoer.

Undgå at spilde tid på kampagner, der ikke også afspejler din virksomheds værdier.

5. Inkluder kundegenereret indhold

Hvorfor ikke gøre dine kunder til showets stjerner ved at gøre dem til omdrejningspunktet i en video? Det er muligt at opfordre glade kunder til at filme sig selv, mens de interagerer med dine produkter eller services, og poste filmene på dine sociale medier og hjemmeside.

Personer, der genkender sig selv i videoerne, vil være mere tilbøjelige til at vise dem til deres familie og venner. Som en ekstra fordel vil din virksomheds navn blive vist i mange menneskers nyhedsfeeds, hver gang en af dine videoer deles.

6. Husk at inkludere opfordringer til handling i dit indhold

Glem heller ikke at inkludere opfordringer til handling (CTA’er) i dine videoer. Sørg altid for, at din hjemmeside eller dine sociale medie-konti er offentlige, før du beder nogen om at besøge eller følge dig. Du kan blot vise seerne, hvordan de udfører en bestemt handling, hvis det er dig, der taler i videoen. Du kan måske overveje at inkludere tekst i dine videoer, der leder seerne til din hjemmeside og opfordrer dem til at gå direkte til det, for at få flere oplysninger.

Hvis dit publikum, efter at have set din video, ikke ved hvad de skal gøre efterfølgende, spilder du muligvis både din tid og penge, og ikke mindst, deres tid og penge.

Det er nemt at lave en opfordring til handling og kan resultere i mere salg, end det ville have været muligt uden dem.

7. Dine videoer skal have SEO-venligt indhold, så sørg for at inkludere det

Vidste du, at YouTube-videoer bliver indekseret Googles søgeresuktater? Derfor har du potentialet til at blive vist mange gange i det samme søgeresultat, når nogen søger efter dit brand plus en bestemt sætning. For at forbedre din videos placering i søgemaskinerne, kan du inkludere relevante søgeord i beskrivelsen.

Som en ekstra mulighed kan du inkludere forkortede links med opfordringer til handling, der tilskynder læserne til at besøge dit websted eller en landingsside til den kampagne, du kører.

Derudover kan du bruge YouTubes tagging-funktion, som evaluerer relevansen af dine videoer og organiserer sammenlignelige videoer i en enkelt afspilningsliste. For eksempel, hvis nogen ser indhold, der kan sammenlignes med dit, vil dette få din video til at blive vist som en “relateret video”.

8. Afgør om din indsats var effektiv eller ej

Forståelse og evaluering af effektiviteten af forskellige videomarketingtaktikker er afgørende for en kampagnes succes. De indbyggede analyseværktøjer kan fortælle dig, hvor godt dine videoer klarer sig på forskellige videohostingtjenester.

Du kan bruge disse statistikker, hvis du vil vide, hvor mange gange en video er blevet set, og hvor mange mennesker der har klikket på play-knappen.

Google Analytics kan også bruges til at overvåge dine videoers succes på din hjemmeside. Ligesom det andet indhold på hjemmesiden, vil dine videoer give dig det samme niveau af forståelse.

Der er ingen tvivl om, at video bliver ved med at vinde indpas i markedsføringen, og den vil ikke forsvinde lige foreløbig.

Om skribenten

Lasse Baungaard

Facebook Twitter

Lasse er partner i Digitypes og ansvarlig for kommunikation og kundekontakt. På bloggen skriver Lasse om alt fra content marketing til projektstyring, og interesserer sig for at skrive om emner der kan være til gavn for andre iværksættere. Du er altid velkommen til at connecte med og kontakte Lasse på LinkedIn.

Image
Lasse Baungaard
Lasse er partner i Digitypes og ansvarlig for kommunikation og kundekontakt. På bloggen skriver Lasse om alt fra content marketing til projektstyring, og interesserer sig for at skrive om emner der kan være til gavn for andre iværksættere. Du er altid velkommen til at connecte med og kontakte Lasse på LinkedIn.
  Få de nyeste indlæg sendt til din indbakke, ingen reklamer eller spam
  Google My business logoGoogle My business ratingx

  Kunderne siger:

  • "Kompetent vejledning og rådgivning i forbindelse med SEO"
  • "Bliver designet med stor præcision og et utrolig lækkert slutresultat"
  • "En professionel, moderne og brugervenlig hjemmeside, som har øget besøgstallet"
  • "Løsningsorienteret og effektive med en professionel tilgang"
  • "Aftaler bliver holdt og prisen er gennemsigtig"