marketing video

Marketing video – Hvorfor bruge online video 10 min.

12/01/2017
12/05/2022

Marketing video er gået hen og blevet et af de mest udbredte medieformater, når det kommer til online kommunikation. Store sociale platforme som Youtube, Facebook og Vimeo har igennem de seneste år sat større og større fokus på brugen af video. Facebook annoncerede juni 2016 at de har et mål om, at brugernes feed inden for 5 år udelukkende skal bestå  af videoer. Denne tendens hænger unægtelig sammen med at brugerne anvender og interagerer mere og mere med videoindhold.

Video kommunikation online har rigtig mange fordele. Når det kommer til at øge forståelsen af dine produkter og services, kan video hjælpe brugeren til at få indsigt i hvad du kan. Det viser sig at at video øger forståelsen med 74% for dine produkter og services. Dette kræver selvfølgelige at du får produceret en video der er tilpasset til din online kommunikation. En 20 minutters monolog i en video vil ikke have den samme effekt som en 1-3 min. dynamisk video med et klart budskab, struktur, effekter, tekster og musik. Det drejer sig, groft sagt, om at formidle elevatortalen for et produktet eller din virksomhed, når du bruger video kommunikation.

Hvad er markedet for online video?

Det er næsten nemmere at opliste hvem der ikke bruger video, frem for hvem der gør. Størstedelen af de sociale medier og andre platforme bruger aktivt video i den ene eller anden form. Hvis man kigger på den gennemsnitlige internetbruger, ser de i gennemsnit 32 videoer om måneden. Hvis vi kigger på det daglige forbrug af video online, er der 100 milioner brugere som ser online video hver dag. Ja mange af dem ser virale hits på youtube og søde kattevideoer, men en stor portion af disse brugere ser også video som omhandler produkter og services.

Når du skal sælge dine produkter er det vigtigt at din salgstale når beslutningstagerne, for ikke at gå tabt. Det viser sig at 75% af ledere ser arbejdsrelaterede videoer på forretningshjemmesider mindst 1 gang om ugen; 50% af alle internetbrugere ser promoveringsvideoer på Youtube ugentlig og 65% har besøgt en annoncørs hjemmeside efter at have set en video. Alt dette videoforbrug løber op i at den gennemsnitlige bruger anvender næsten 17 minutter om måneden på at se marketing video.

Opsumering

 • 32 videoer ser den gennemsnitlige internetbruger om måneden
 • 100 milioner brugere ser video online hver dag
 • 75% af ledere ser arbejdsrelaterede videoer mindst 1  gang om ugen
 • 50% af internetbrugerne ser promoveringsvideoer på Youtube ugentligt
 • 65% af seerne til promoveringsvideoer har haft besøgt annoncørens hjemmeside efterfølgende
 • 17 minutter bruger den gennemsnitlige bruger på at se marketing video online, om måneden.

Hvilke resultater kan video give?

Resultatet af online video kan til tider virke uhåndgribeligt. Men det viser sig at 80% af seerne til online marketing video, husker hvad de har set. Denne store effekt skyldes at seeren får aktiveret flere sanser, hvilket giver et mere komplet oplevelse og derved bliver det nemmere at huske. Det er få andre medieformatter der har ligeså stor en effekt, og derfor kan det på sigt godt svare sig at få produceret en professionel video, som kan bruges igen og igen. At blive husket er et skridt på vejen i salgsprocessen. Dog er målet næsten altid at lave et salg når man har en forretning. Her viser det sig at 46% af internetbrugere der har set en online marketing video, har haft foretaget en handling, hvilket betyder et skridt tættere på et salg.

Handling efter at have set en marketing video

Handlinger brugeren kastede sig ud i, efter at have set en online video havde forskellig karakter. 26%  af de brugere som foretog en handling efter at have set en video, ledte efter mere information om produktet eller servicen. 22% besøgte hjemmesiden nævnt i den sete video. 15% besøgte firmaet som stod bag videoreklamen. 12% af seerne der foretog en handling efter at have set en video, ender ud med drømmesceneriet, nemlig at den besøgende foretager et køb i den pågældende forretning.

Hvis du har en video på din hjemmeside som beskriver dine produkter, services og personener der står bag, er der 64% større chance for at den besøgende foretager et køb efter at have set den. Hos ejendomsmæglere kommer der 403% så mange forespørgsler på huse der har en videoprofil, i forhold til dem som kun har traditionelle billeder. Mange har stadig den opfattelse at de unge bruger mest tid på internettet, men når det kommer til brugen af online video så er 34-54 årige ligeså flittige brugere af online videoer, som 18-24 årige.

Nyhedsbrev

Hvis du har et nyhedsbrev som du bruger til at reklamere for din service og produkter, bør du overveje at bruge video i nyhedsbrevene. Forretninger som har inkluderet en video i deres nyhedsbrev, har fået 200-300% større CTR (Click through rate), hvilket kort sagt betyder en handling som resultat af nyhedsbrevet med en video. Når det kommer til at få leads i form af brugernes email adresser er det vigtigt at brugeren ikke framelder sig nyhedsbrevet. Her kan video kommunikation igen hjælpe med at holde på brugeren. Afmeldingsgraden faldt med 75% når video blev brugt i et introducerende nyhedsbrev. Når det kommer til at få et faktisk lead ud af de tilmeldte brugere til nyhedsbrevet, er en marketing video i  et nyhedsbrevskampagne med til at øge konverteringsgraden med 51%.

Opsumering

 • 80% af seerne til online marketing video husker afsenderen
 • 46% af seerne foretager en handling efter at have set en online marketing video
  • 22% besøger hjemmesideadresser nævnt i videoen
  • 15% besøger afsenderens hjemmeside
  • 12% foretager et køb af produkt eller service efter en online marketing video
 • 64% Større chance for et køb på en hjemmeside efter at have set en marketing video på hjemmesiden
 • 403% større efterspørgsel på huse der var til salg ved brug af online fremvisningsvideo
 • 18-54 årige bruger videoformatet i lige høj grad
 • 200-300% CRT ved brug af video i nyhedsbreve
 • 75% fald i afmeldingsgraden til nyhedsbreve ved brug af video i det første nyhedsbrev.
 • 51% højere konverteringsgrad ved brug af video i en nyhedsbrevskampagne

Hvordan og hvorfor virker video på os?

Vi mennesker er sociale væsener, hvilket også har bragt os til hvor vi er i dag med internet og ikke mindst online videoer, der kan spredes på hele planeten på få sekunder. Dette sociale “gen” er primært etableret i hjernen, som unægtelig er afhængigt af sanseinput for at fungere og drive et aktivt levende menneske.

Det fusiforme ansigtsområde – Instinktiv ansigtsopmærksomhed

Vores hjerne består af forskellige centre som håndterer forskellige inputs og funktioner for os. Vi har en indgroet funktion i den bagereste del af hjerne, som automatisk gør at vi søger menneskeansigter for information og troværdighed. Denne funktion har været med til at udvikle menneskeheden, da vi har kunnet videregive information fra generation til generation, og ikke mindst løse komplicerede problemer med den lærte viden fra troværdige kilder.

Følelser og udstråling smitter

Det at være et socialt væsen indebærer at forstå hinanden som individer og have empati, når det kommer til behov, ønsker og ikke mindst følelser. Dette er et subtilt aspekt af video kommunikation som til tider overses. Kropssprog, udstråling og følelsesudtryk henvender sig ubevist til den forreste del af vores hjerner.

Bevægelser fanger opmærksomheden

Et andet fælles træk som er i alle menneskers DNA, er evnen til bevidst at registrere bevægelser. Igen en evne som har sikret vores overlevelse siden dengang vi boede i huler. Her var årvågenhed en afgørende faktor når det kom til at flygte fra en løve, eller sikre et måltid til den altid sultne stamme. Denne agtpågivenhed har igen været en årsag til at vi som mennesker har lykkedes i det omfang vi har. Denne del af hjernen henvender marketing videoer sig til, og det er blandt andet derfor at video er et effektiv format som sikrer fokus og opmærksomhed.

Stemmer videregiver rig information

Endnu en faktor der har sikret at vi har fra generation til generation kunnet udvikle menneskeheden. Om det er vores forældre som lærer os hvad ting hedder når vi er små, eller en lærer som vidergiver information på vores vej i livet, så er fælles for dem alle at de bruger stemmer til at forklare og skabe en forståelse for omgivelserne og de langt mere abstrakte ting i livet. Dette giver lyden af en stemme en høj troværdighed og et naturligt fokus på det der bliver sagt, indtil individet beslutter sig for hvorvidt det er interessant at følge med eller ej.

Lyde og musik skaber stemning

Igennem mange generationer har menneskeligheden også brugt stemmen til at udtrykke følelser via lyrik og musik. Meget kreativitet udspringer bl.a. fra en følelse som skal formidles i et udtryk der understreger den stemning denne følelse bringer.

Musik i dine videoer kan skabe lige præcis den rette stemning for dit budskab. Dette kan sagtens bruges i kombination med en stemme for at give en mere komplet oplevelse og troværdighed.

Her skal det dog siges at 85% af brugerne ser video på Facebook uden lyd og det kan derfor i nogle tilfælde være en idé at spare det dyre speak, og i stedet anvende musik i kombination med tekstanimation i din video. Dette sikrer at budskabet kommer frem til brugeren uanset om de har slukket for lyden, eller ej.

Hvis du vil bruge musik til din video, findes der mange hjemmesider hvorfra du kan downloade gratis musik. Du finder bl.a. nogle af dem i dette blogindlæg.

Derfor skal du bruge online video

Markedet er usandsynligt stort, og du er ikke nødvendigvis kun afgrænset til Danmark, alt efter hvad dine mål er. Chancen for at få brugeren til at foretage en handling efter at have set en marketing video online, eller i forbindelse med en kampgane i andre kanaler er over 60% størrere. Dette er en væsentlig forøgelse som kan gøre en stor forskel i den sidste ende. Din troværdighed og konverteringsgrad vil stige hvis du sørger for at bruge video kommunikation korrekt i din markedsføring online.

Målgruppen er langt nemmere at nå online, og demografi er en mere udvisket faktor online. Video er et medieformat som snakker til mange subtile centre i hjernen, og derved husker over 80% hvad de har set, hvilket er en stærk måde at opbygge sit brand og image på. Det er vigtigt at vurdere hvilke sanser man henvender sig til i en online video, da brugeren har nogle vaner som kan blokere visse virkemidler, der måske har kostet ekstra ved produktionen af din online video marketing.

Er du interesseret i at få lavet en video til din online kommunikation, tilbyder vi produktion af forskellige videoformater,  såsom: 2D animation, produkt slideshow video, video profiler. Kontakt os for at høre mere

Kilder

Om skribenten

Simon R.

Facebook

Er partner og når det kommer til tekst forfatning på vores blog, tager Simon sig som regel af de tekniske og kreative indlæg og gør sit ypperste for at sørge for alle kan følge med og kan få noget ud hans indlæg. Du er altid velkommen til at connecte med og kontakte Simon på LinkedIn.

Image
Simon R.
Er partner og når det kommer til tekst forfatning på vores blog, tager Simon sig som regel af de tekniske og kreative indlæg og gør sit ypperste for at sørge for alle kan følge med og kan få noget ud hans indlæg. Du er altid velkommen til at connecte med og kontakte Simon på LinkedIn.
  Få de nyeste indlæg sendt til din indbakke, ingen reklamer eller spam
  Google My business logoGoogle My business ratingx

  Kunderne siger:

  • "Kompetent vejledning og rådgivning i forbindelse med SEO"
  • "Bliver designet med stor præcision og et utrolig lækkert slutresultat"
  • "En professionel, moderne og brugervenlig hjemmeside, som har øget besøgstallet"
  • "Løsningsorienteret og effektive med en professionel tilgang"
  • "Aftaler bliver holdt og prisen er gennemsigtig"