Image

Persondatasikkerhed og MindMotion app’en 2 min.

26/03/2015
01/12/2020

Da vi ved mange er bekymrede for at deres personlige data og informationer bliver indsamlet, og hvordan de bliver solgt eller brugt, kommer her et indlæg omkring persondatasikkerhed og MindMotion App’en – Hvordan du er sikret.

Generelt om apps og persondatasikkerhed

Som du måske ved har mange apps på din smartphone adgang til din data. Ofte uden at spørge dig om lov først. Det kan være alt fra din telefonbog til dine sms’er. Informationer som du formodentlig gerne selv vil bestemme over, hvem der har adgang til.

Nogle gange bliver denne data, uden du ved det, solgt videre til tredjepart som herved får adgang til en masse af dine private oplysninger. Mange af de gratis apps med reklamer gør f.eks. dette. Hvis ikke direkte i reklamen i app’en, så på den side den linker videre til.

Der er som det ser ud nu ikke ulovligt for app producenter at videresælge din data, og det kan være svært at gennemskue hvilke apps der gør.

Derfor vil vi gerne fortælle præcist hvad MindMotion bruger og ikke bruger, samt hvad det betyder for din persondatasikkerhed.

Hvordan er du sikret med MindMotion

Alle brugerlogins til MindMotion består af et tilfældigt brugernavn og adgangskode. Dvs. at en bruger ikke kan identificeres ud fra deres loginoplysninger. Det var et element som var meget vigtigt for de brugere der deltog i samskabelsesprocessen ved udviklingen af MindMotion.

Vi kan kun se data for den generelle brug af app’en. Det betyder at vi kan se statistik på hvordan MindMotion bruges, og altså ikke kan se data for den individuelle bruger. Det kan kun brugeren selv, som så kan vælge om han/hun vil dele denne med en kontakt. Dette sker via brugerens egen e-mail .

Den generelle data kan ses af de kommuner/enheder som har sikret sig adgang for deres borgere. Denne data vil ikke blive solgt eller givet videre til andre.

For at skridttælleren virker, bruger MindMotion din telefons GPS. Det er dog udelukkende for at denne funktion virker, og vi kan ikke følge med i hvordan eller hvor du bevæger dig hen.

MindMotions kontaktfunktion kan bruge dit kamera eller dine fotos. Dette er udelukkende for at kunne knytte et billede til en kontakt, og vi har altså ikke adgang til at kunne se dine fotos.

Derudover vil vi opfordre dig til altid at tænke dig om ved brug af apps, og har du nogen spørgsmål omkring MindMotion og sikkerhed, som ikke er beskrevet her, skal du selvfølgelig være velkommen til at kontakte os.

Du kan læse meget mere om Persondataloven på Datatilsynets hjemmeside lige her….

Se også: Medicin og hukommelsen
Om skribenten

Lasse Baungaard

Facebook Twitter

Lasse er partner i Digitypes og ansvarlig for kommunikation og kundekontakt. På bloggen skriver Lasse om alt fra content marketing til projektstyring, og interesserer sig for at skrive om emner der kan være til gavn for andre iværksættere. Du er altid velkommen til at connecte med og kontakte Lasse på LinkedIn.

Image
Lasse Baungaard
Lasse er partner i Digitypes og ansvarlig for kommunikation og kundekontakt. På bloggen skriver Lasse om alt fra content marketing til projektstyring, og interesserer sig for at skrive om emner der kan være til gavn for andre iværksættere. Du er altid velkommen til at connecte med og kontakte Lasse på LinkedIn.
  Få de nyeste indlæg sendt til din indbakke, ingen reklamer eller spam
  Google My business logoGoogle My business ratingx

  Kunderne siger:

  • "Kompetent vejledning og rådgivning i forbindelse med SEO"
  • "Bliver designet med stor præcision og et utrolig lækkert slutresultat"
  • "En professionel, moderne og brugervenlig hjemmeside, som har øget besøgstallet"
  • "Løsningsorienteret og effektive med en professionel tilgang"
  • "Aftaler bliver holdt og prisen er gennemsigtig"