Søgeordsoptimering af billeder – Alt tags 3 min.

02/02/2017
08/01/2020
Oplæsning
Læsetide: 3 min.

Bruger du Alt tags? Når man laver en ny underside eller et nyt blogindlæg, skal der bruges billeder til at fange publikums interesse. Velvalgte billeder kan styrke dit budskab. Her er det vigtigt at huske at udfylde attributterne alt, og title tags, for at styrke det budskab der er rettet mod de søgerobotter der crawler din side for at forbedre synligheden på søgemaskinerne. I dette indlæg vil vi derfor kort beskrive hvorfor det er vigtigt at udfylde og optimere dine billeder.

Hvad er Alt tags og title tags?

Nedenfor kan du se et eksempel på HTML-koden der gemmer sig bag billederne du vises på hjemmesider:

<img title="image tooltip" src="image.jpg" alt="image alt description" />

Alt og title attributten af et billede refereres ofte til som et tag, trods det teknisk set ikke er et tag. Alt (alternativ) teksten beskriver hvad billedet viser, eller hvilken funktion billedet har på den pågældende side. Hvis du har et billede som bruges til køb af produkt X, kunne alt teksten  hedde:”Knap til at købe produkt X”.

Alt tagget læses af søgemaskinerne, som gerne vil vide hvad billedet er.

Alt tagget bliver også brugt af skærmlæsningssoftware til synshæmmede, til at fortælle hvad billedet viser i den sammenhæng det bliver vist.

Title attributten bliver vist som et “tooltip” når du holder musen over billedet. Hvis vi vender tilbage til billedknappen til et køb, som nævnt tidligere, kunne title tagget bestå af “Køb produkt X nu for 150 kr.”

Alt tagget bruges altså både af søgemaskiner og synshæmmede, og skal derfor inkluderes for at sikre at søgemaskinerne forstår de billeder du har brugt. Brugen af title tagget er ikke et krav, og bør ikke give de store udfordringer ved undladelse, men du kan ligeså godt bruge det når du alligevel er i gang. Det kan hjælpe lidt i forhold til brugervenligheden.

Alt tekst og søgemaskineoptimering (SEO)

Google har skrevet om alt tekster og hvordan de skal bruges. Her er overskriften “Skab gode alt tekster“, fordi deres søgerobotter er kraftigt afhængige af veludfyldte alt tags da de ikke har øjne som kan se og forstå billedet i relation til den omliggende tekst. Derfor vægtes det højt i Googles søgemaskine at alt tags er udfyldt, så den ved hvad dine billeder handler om.

Hvis du har udvalgt et søgeord til din underside eller indlæg, kan det være en rigtig god idé at inkludere dette ord/sætning i et af dine billeders alt tags på den pågældende side. Hermed ikke sagt at alle billeder skal have søgeordet i alt tagget, da det kan have en negativ effekt på din søgemaskineoptimering hvis du bare bruger det hæmningsløst på alle billeder. Så brug din sunde fornuft, og brug det hvor det giver mening.

Læs også: Sådan finder du let gratis rettighedsfri kvalitetsbilleder

Om skribenten

Simon R.

Facebook

Er partner og når det kommer til tekst forfatning på vores blog, tager Simon sig som regel af de tekniske og kreative indlæg og gør sit ypperste for at sørge for alle kan følge med og kan få noget ud hans indlæg. Du er altid velkommen til at connecte med og kontakte Simon på LinkedIn.

Image
Simon R.
Er partner og når det kommer til tekst forfatning på vores blog, tager Simon sig som regel af de tekniske og kreative indlæg og gør sit ypperste for at sørge for alle kan følge med og kan få noget ud hans indlæg. Du er altid velkommen til at connecte med og kontakte Simon på LinkedIn.
  Få de nyeste indlæg sendt til din indbakke, ingen reklamer eller spam
  Google My business logoGoogle My business ratingx

  Kunderne siger:

  • "Kompetent vejledning og rådgivning i forbindelse med SEO"
  • "Bliver designet med stor præcision og et utrolig lækkert slutresultat"
  • "En professionel, moderne og brugervenlig hjemmeside, som har øget besøgstallet"
  • "Løsningsorienteret og effektive med en professionel tilgang"
  • "Aftaler bliver holdt og prisen er gennemsigtig"