Gratis billeder - Pexels

Gratis billeder – 9 gode ressourcer 9 min.

31/08/2017
19/08/2020

Opdateret d. 06.  Januar 2019.

I dette indlæg vil vi gerne dele nogle af de ressourcer til gratis billeder vi bruger til at skabe værdi for vores kunder, og som sørger for at der bliver skabt visuel og grafisk kommunikation man ligger mærke til.

Gratis lækkert indhold er noget man som iværksætter sætter pris på når økonomien kan være stram. De ressourcer vi oplister i dette indlæg kan hjælpe dig med lækker visuel kommunikation, uanset hvad dit budget er. De kan nemlig bruges helt gratis.

Se også: Gratis stock videoer – De 7 bedste ressourcer

Brugervenlighed og visuel kommunikation

Når det kommer til online kommunikation, er vi nået til et punkt hvor det er sjældent at tekstindhold kan stå alene, når det kommer til brugerens forventninger. At bruge billeder og grafisk indhold i synergi med tekstindhold, gør at dit indhold fremstår meget mere brugervenligt.

Et godt velvalgt billede kan sikre at brugerne, ud fra deres visuelle forståelse, hurtig kan afkode hvad dit indhold drejer sig om, uden at behøve at læse et ord af din tekst. På den måde kan du lave en introduktion til dit indhold med det rigtige billede.

Alle ressource der oplistes i dette indlæg, kan du bruge frit til kommerciel brug, eller på anden vis, i dine visuelle og kreative opgaver og projekter.

Google billedsøgning IKKE et tag selv bord

Google billedsøgning er et fantastisk redskab til at finde lækre billeder, grafiker og faktisk alt det billedmæssige indhold som gerne må blive indekseret af søgemaskinerne. Men her er det vigtigt at huske at bare fordi billedet et er blevet indekseret på Google, er det ikke ensbetydende med at der ikke kan være copyright på det.

Vi har lavet en lille guide til hvordan du kan filtrere billeder, med rettigheder tilknyttet i Google billedesøgning. Det sikrer at de billeder du finder på Google gerne må bruges uden du begår rettighedsbrud.

#1 Pexel – Gratis billeder

Pexels mockup

Pexel er en af de større platforme som tilbyder professionelle og ikke mindst gratis billeder. Her finder du mange forskellige typer og stemninger af billeder af alt fra natur til byliv, og mange andre kategorier. Siden får konstant tilføjet nye lækre gratis billeder, og vi bruger selv ugentlig denne hjemmeside.

Besøg Pexels her

#2 Pixabay – Gratis billeder og video

Pixabay mockup

Pixabay, er ligesom Pexels, også en af de store spillere på det gratis billedmarked. Dog tilbyder de også en samling af gratis stock videoer, som du frit kan bruge i dine videoproduktioner. Dette store udvalg af forskelligt medieindhold, fortjener et besøg hvis du er på udkig efter det helt rette billede til dit indhold.

Besøg Pixabay her

#3 Stocksnap.io – gratis billeder

Stocksnap mockup

På stocksnap.io finder du mange hundrede forskellige profesionelle højopløsningsbilleder. Med løbende tilføjelser af nye billeder og en gennemgående høj kvalitet på alle billederne gør det stocksnap.io til en solid ressource, som har hjulpet os med at kommunikere mere visuelt og lækkert i mange tilfælde. Stocksnaps billeder er ofte også af en høj kunstnerisk kvalitet.

Besøg Stocksnap.io her

#4 Unsplash – Gratis billeder

Unsplash mockup

Denne platform af gratis billeder er bygget på et community af fotografer der deler nogle af deres billeder, som samlet set bliver til en stor portion. Med omkring 30 forskellige kategorier er der et bredt udvalg af lækre og knivskarpe billeder, som du nemt kan sortere efter behov.

Besøg Unsplash her

#5 Gratisography – Gratis billeder

Gratisography mockup

Søger du billeder som er mere karikerede og her mere kant i sit udtryk og indhold, er Gratisography et godt bud. Der er billeder af personer som har fået lidt efterbehandling i Photoshop for at understrege et udtryk eller element i billedet. Den gratis database opdateres jævnligt, og billedindhold og redigering kommer primært fra fotokunstneren Ryan McGuire.

Besøg Gratisography her

#6 Life of Pix – Gratis billeder

Life of Pix

Bag Life of Pix står det canadiske reklamebureu Leeroy og deres netværk af fotografer. Det er da også tydeligt at det er nogen der har forstand på reklame der står bag, da de billeder der stilles til rådighed ikke har et standard ”stock photo” look. I stedet er det nogle stilistisk smukke billeder.

Der tilføjes hver uge nye billeder, inden for en række af kategorier, så det burde være muligt at finde noget man kan bruge.

Alle billeder er af en høj kvalitet, men specielt deres tekstur kategori indeholder mange lækre udtryk.

Besøg Life of Pix her

#7 Burst (Shopify) – Gratis billeder

Burst Shopify

Du kender måske webshop platformen Shopify, som en af de mest populære webshop løsninger (se vores anmeldelse af Shopify). Burst er Shopifys bud på en gratis billedtjeneste, hvilket giver god mening for dem at have, da en stor del af deres kundegruppe, er små iværksættere uden den store kapital.

Derfor er Burst også en god ressource for webshopejere, da billederne her er tænkt som en ressource optimeret til dem. Det giver sig også til udtryk i valget af kategorier.

Skal du ikke bruge billeder til en webshop er det dog stadig en god tjeneste, da alle billeder er af virkelig god kvalitet.

Besøg Burst her
Pxhere.com mockup

#8 pxhere  – Gratis billeder

pxhere.com minder meget om nogle af  er en af de større platforme som tilbyder professionelle og ikke mindst gratis billeder. Her finder du mange forskellige typer og stemninger af billeder af alt fra natur til byliv, og mange andre kategorier.

Besøg pxhere her

#9 LibreStock (Gratis billede søgemaskine)

Denne smarte og gratis platform består af en søgealgoritme som har specialiseret sig i at finde lækre billede ude på det store internet, hvor du overholder copyright retningslinjerne. De søger bla. på Stocksnap.io og pexels som også er nævnt tidligere i dette indlæg. Så hvis du ønsker at slå flere fluer med et smæk når det kommer til søgen efter gratis professionelt billede indhold til din kommunikationer er LibreStock helt sikker et godt valg:

Besøg LibreStock her

Husk nu!

Afslutningsvis vil vi gerne igen nævne at der findes utallige lækre billeder online, men det er ikke alle som du bare kan rapse efter behov, copyright skal respekteres på samme niveau som al mulig anden ejendom. Der ligger mange timers arbejde og træning i at producere lækkert online visuelt indhold, og det er ikke alle der ønsker at deres originale indhold frit bliver brugt.

Meeeeen der findes også tonsvis af professionelt gratis indhold som du frit kan benytte. Og med lidt søgen på det enorme internet kan du helt sikkert finde visuelle ressourcer, som understøtte dit budskab og kommunikation. Eller følg med her på bloggen hvor vi løbende deler de ressourcer vi finder frem til, og anvender i vores produktion.

Se også: Gratis Photoshop skabelon – Instagram filter
Om skribenten

Simon R.

Facebook

Er partner og når det kommer til tekst forfatning på vores blog, tager Simon sig som regel af de tekniske og kreative indlæg og gør sit ypperste for at sørge for alle kan følge med og kan få noget ud hans indlæg. Du er altid velkommen til at connecte med og kontakte Simon på LinkedIn.

Image
Simon R.
Er partner og når det kommer til tekst forfatning på vores blog, tager Simon sig som regel af de tekniske og kreative indlæg og gør sit ypperste for at sørge for alle kan følge med og kan få noget ud hans indlæg. Du er altid velkommen til at connecte med og kontakte Simon på LinkedIn.
  Få de nyeste indlæg sendt til din indbakke, ingen reklamer eller spam
  Google My business logoGoogle My business ratingx

  Kunderne siger:

  • "Kompetent vejledning og rådgivning i forbindelse med SEO"
  • "Bliver designet med stor præcision og et utrolig lækkert slutresultat"
  • "En professionel, moderne og brugervenlig hjemmeside, som har øget besøgstallet"
  • "Løsningsorienteret og effektive med en professionel tilgang"
  • "Aftaler bliver holdt og prisen er gennemsigtig"