Billedsøgning

Billedsøgning med rettigheder 2 min.

31/08/2017
08/01/2020

Billedsøgning på Google er et fantastisk redskab til at finde lækre billeder, grafiker og faktisk alt det billedmæssige indhold som gerne må blive indekseret af søgemaskinerne. Men her er det vigtigt at huske at bare fordi billedet et er blevet indekseret på Google, er det ikke ensbetydende med at der ikke kan være copyright på det.

Du har måske lagt mærke til at nogle billeder er belagt med et vandmærke fra rettighedshaverne af billedet. Dette er meget klart signal om at der er rettigheder på billedet, og det derfor ikke må bruges, med mindre man køber sig rettighederne til det. Det kan du gøre på forskellige stock billedsplatforme, eller ved at kontakte ejeren.

Guiden til billeder med rettigheder

Vi har her forsøgt at vise, så simpelt som muligt, hvordan du via Google kan finde frem til billeder, der frit må benyttes privat og kommercielt. Guiden består af en tekstlig del, understøttet af screenshots, som trin for trin beskriver hvad du skal gøre. Alternativt kan du se videoen, der på 30 sekunder viser hvad du skal gøre.

#1 – Søg på Google

Trin 1 - Søg på google

Start med at lave en almindelig søgning på Google. Vi kan klart anbefale at bruge engelske søgeord da udvalget bliver meget større.

#2 – Skift til Google Billedsøgning

Trin 2 - Vælg billedsøgning

Øverst på Googles søgemaskine, oppe over alle søgeresultaterne, kan du skifte mellem forskellige søgekategorier. Her skal du vælge fanen billeder, og du vil komme hen til Google billedsøgning.

#3 – Klik på “Værktøjer”

Trin 3 - Vælg værktøjer

Lige nedenunder søgefeltet finder du nogle forskellige faner – den du skal bruge hedder værktøjer.

#4 Klik på “Brugsrettigheder”

Trin 4 - Klik på "Brugsrettigheder"

Efter du har trykket på “Værktøjer” kommer der en række nye valgmuligheder frem som gør du kan filtrere din billedsøgning efter behov. Her skal du vælge “Brugsrettigheder”.

#5 Vælg rettighedsniveau

Trin 5 - Vælg brugsrettigheder

Du har mulighed for at vælge nogle forskellige niveauer af brugsrettigheder. Hvis det er til kommerciel brug så vælg “Må anvendes”.

Done! Og du er færdig.

Alle de billeder du nu ser i din søgning må anvendes til lige de formål du måtte have. At finde billeder som må anvendes uden copyright på Google er forholdsvis nemt, så hvorfor ikke undgå at stjæle når nu du har adgang til masse gratis og lækkert billedindhold?

Se også:  Hvis du ønsker at bruge professionelle gratis billeder har vi her samlet 5 gode platforme du frit kan bruge.

Om skribenten

Simon R.

Facebook

Er partner og når det kommer til tekst forfatning på vores blog, tager Simon sig som regel af de tekniske og kreative indlæg og gør sit ypperste for at sørge for alle kan følge med og kan få noget ud hans indlæg. Du er altid velkommen til at connecte med og kontakte Simon på LinkedIn.

Image
Simon R.
Er partner og når det kommer til tekst forfatning på vores blog, tager Simon sig som regel af de tekniske og kreative indlæg og gør sit ypperste for at sørge for alle kan følge med og kan få noget ud hans indlæg. Du er altid velkommen til at connecte med og kontakte Simon på LinkedIn.
  Få de nyeste indlæg sendt til din indbakke, ingen reklamer eller spam
  Google My business logoGoogle My business ratingx

  Kunderne siger:

  • "Kompetent vejledning og rådgivning i forbindelse med SEO"
  • "Bliver designet med stor præcision og et utrolig lækkert slutresultat"
  • "En professionel, moderne og brugervenlig hjemmeside, som har øget besøgstallet"
  • "Løsningsorienteret og effektive med en professionel tilgang"
  • "Aftaler bliver holdt og prisen er gennemsigtig"