Brug Facebook grupper til din Facebook side – online marketing 4 min.
Bruger du Facebook grupper sammen med din Facebook side? Her hen over sommeren har Facebook rullet muligheden for at tilknytte en gruppe til din Facebook side ud. Det kan der være mange fordele i, bl.a. fordi grupper virker lidt anderledes end sider, og giver bedre muligheder for at indgå i en dialog med sine brugere. Men hvorfor bør du bruge det som virksomhed? Det kigger vi på her.
Hvad er forskellen mellem en Facebook side og en gruppe?
En Facebook side er der hvor du brander din virksomhed. Det er her du kommer med nyheder, virksomhedsrelaterede informationer, content marketing der skaber værdi for dine brugere, anmeldelser o.l. Se det som din officielle platform på Facebook. Det er en rigtig god kommunikationskanal, hvor du også har mulighed for at indgå i dialog med kunder/brugere. Dog er dette aspekt og en anelser mangelfuldt i forhold til grupper.
Facebook grupper er nemlig mere fokuseret på at være et fællesskab, hvor du selv og gruppens medlemmer kan lave opslag, og starte en samtale på samme niveau. Bliver man en del af en gruppe, er det næsten altid fordi man har en interesse i det den handler om. Det betyder også at det bliver en næsten optimal målgruppe, hvis du kan engagere dem.
Det behøver ikke være enten eller, men du bør altid have en Facebook side til din virksomhed, og det er altså ikke nok kun at bruge en gruppe. Der vil du opleve for mange begrænsninger.
Nu kan Facebook sider have grupper tilknyttet
I marts 2017 begyndte Facebook at teste funktionen der gør at sider kan oprette og linke eksisterende grupper til deres side.
Efterfølgende er det rullet ud til alle, og man har også fået mulighed for at skrive som side i grupper. Og det kan helt sikkert være en fordel at skrive som en side i en gruppe frem som sig selv, når det kommer til situationer hvor det er mere passende at virksomheden skriver/svarer.
Hvorfor overhovedet bruge en gruppe som virksomhed?
Din Facebook side bør selvfølgelig være hovedkanalen på Facebook til din markedsføring. Men grupper giver andre og bedre muligheder for at engagere og interagere med dine brugere. Specielt dem der er særligt aktive og kan betegnes som superbrugere. Her er vores bedste bud på hvorfor det giver mening at bruge muligheden for at tilknytte Facebook grupper til din Facebook side:
- Kundeservice – Facebook grupper er faktisk en ganske god platform at yde kundeservice på
- Det bliver meget nemmere for kunder/brugere at indgå i en dialog
- Medlemmerne af dine gruppe har alle en fælles interesse i det din gruppe handler om – det bør du udnytte
- Brugernes opslag på din side gemmes væk et stykke nede i højre side – i grupper vises de direkte i feedet
- Du kan trække brugernes e-mails ud fra grupper, og har pludselig nye leads (selvom dette i Danmark nok ikke bør bruges direkte, da du kan komme i problemer med markedsføringsloven)
- Facebook grupper får ofte bedre synlighed end sider i brugernes feeds
- Mere end halvdelen af alle Facebook brugere er aktive i grupper
- Har du superbrugere, kan det være en god måde at engagere dem på, give ekstra fordele og give dem yderligere muligheder for at interagere med dig og dit indhold
Hvorfor ikke bruge Facebook grupper?
Det vil selvfølgelig ikke være alle hvor det giver mening at have en Facebook gruppe tilknyttet til sin Facebook side. For det første handler det om størrelse og fagområde. Hvis ikke der kan komme gang i en naturlig dialog mellem dig og dine brugere, og brugerne selv imellem, er det nok ikke der du skal bruge kræfterne.
I den anden ende kan det blive et problem hvis du har en gruppe med mange medlemmer og høj interaktionsgrad. En sådan gruppe kan være meget tidskrævende at administrere. Her kan det dog anbefales at gøre superbrugere til administratorer, så der er hjælp til at løfte opgaven. Og i virkeligheden er det mest et luksusproblem at have, selvom man ikke skal undervurdere risikoen for at en gruppe der løber løbsk kan skade dit brand.
Ting du skal tage stilling til før du opretter en gruppe
Ligesom med alle andre aktiviteter du foretager dig på de sociale medier, bør du have en plan før du går i gang. Kaster du dig bare ud i det, risikerer du at gruppen bare ligger stille – og det er værre end slet ikke at være til stede.
Derfor skal du altid tage stilling til:
- Hvad er dit formål med gruppen?
- Hvilken brugergruppe forventer du er målgruppen?
- Hvor mange brugere skal der til før gruppen er en succes?
- Hvilken type indhold vil du selv dele?
- Hvordan vil du engagere brugerne?
Så kom endelig bare i gang, eller kontakt os hvis du har brug for vejledning til hvordan du bedst griber det an.
Grafik: Freepik