hvorfor WordPress er den bedste hjemmeside platform

Hvorfor WordPress er den bedste hjemmeside platform 8 min.

08/02/2019
17/08/2020

Der findes mange forskellige platforme at skabe sin hjemmeside på, men der er én vi synes er bedre end de andre. Nemlig WordPress. Men hvorfor er den det? Det kigger vi på her, og svarer på spørgsmålet: Hvorfor WordPress er den bedste hjemmeside platform?

Senest opdateret d. 8. februar 2019, med den seneste viden.

Den største platform

Nogle gange er større bare bedre. WordPress er klart det mest udbredte CMS (content management system), og er den klare markedsleder. Faktisk er er over 60% af alle hjemmesider der bruger et CMS, WordPress hjemmesider.

WordPress markedsandele CMS 2019

Grøn: CMS’er – Grå: Alle hjemmesider

Som du kan se herover er der ikke andre der er i nærheden af at være så store, og ingen andre kommer over 10%.

Ser man på alle hjemmesider (inklusiv dem der ikke bruger CMS), er WordPress pr. 8. februar 2019 kommet op på 33% af alle hjemmesider på internettet. Det er næsten en tredjedel!

WordPress markedsandele alle hjemmesider 2019

Kilde: W3Techs

Som du kan se herover, er WordPress dominans kun vokset i løbet af de sidste 8 år. Og der er altså en grund til at WordPress er den bedste hjemmeside platform.

Gratis og Open source

WordPress er open source. Det betyder at det stilles frit til rådighed, og at man kan gøre med det som man vil. Du kan tilpasse det, så det ser ud og virker præcis efter dine ønsker.

Fordi WordPress er så populært, tilbyder mange webudbydere også et-kliks-installationer, så WordPress nemt sættes op. Selv for personer der ikke kender til kodning.

Oftest vil man skulle hyre et bureau eller en konsulent til at lave design og ekstra funktionalitet – med mindre du selvfølgelig selv har de kompetencer. Dette er dog markant billigere end hvis din hjemmeside skal kodes fra bunden. Der er udviklet på WordPress i mange år, og der er en grund til at så mange bruger det.

Stort community – Der er mange til at hjælpe

En fordel ved at WordPress er så udbredt, er at der sidder en masse eksperter rundt omkring i Verden, der gerne deler gratis ud af deres viden, og svarer på dine spørgsmål. De synes nemlig også at WordPress er den bedste hjemmeside platform.

Inde på det officielle WordPress forum alene, finder du flere millioner af forskellige emner. Så har du et spørgsmål eller et problem med WordPress, er der sandsynligvis allerede andre der også har haft det. Og har du et helt unikt problem, vil der garanteret også være nogen der synes det er interessant at hjælpe med at få det løst.

Nemt at skifte udbyder eller bureau med WordPress

Du vil frit kunne skifte udbyder eller web bureau med WordPress, og andre vil uden problemer kunne overtage driften af det. Det bør et godt bureau i hvert fald kunne.

Har du derimod en udbyder der bruger deres eget CMS, vil du ikke bare kunne skifte til en anden, og det vil i mange tilfælde blive en dyr affære. Så hvis du får tilbudt en billig hjemmeside, i et system de selv har lavet, bør du være meget påpasselig. Der er nemlig desværre noget vi ser meget, og folk ender tit med at føle sig bondefanget af sådanne udbydere. Det undgår du med en WordPress løsning.

Temaer

Der er udviklet et hav af temaer til WordPress. Nogle er gratis, mens andre koster penge. Temaer gør det nemmere at få din side til at se ud og fungere præcis som du har brug for, så den tid der bruges på at designe og kode bliver kortere. Det betyder at du sparer på både produktionsomkostninger og tid.

Vi har prøvet flere forskellige temaer, og der er rigtig mange der er virkelig gode. Dog er der ét vi synes er klart bedst, som vi næsten altid anbefaler og bruger vores kunder. Det er X-Theme fra ThemeCo, der kommer i en standard og en pro version.

Et andet super godt tema, som også er virkelig godt og samtidig et af de mest populære, er det tema der hedder Divi.

Plugins

Plugins giver din hjemmeside ekstra funktionalitet, som ikke er indbygget som en standard. Fordi WordPress er open source, er det muligt for alle der ønsker det, at lave deres egne plugins. Det betyder også at mange stiller deres plugins tilgængelig for andre, enten gratis eller – som regel – ganske billigt.

Fordi WordPress er så udbredt, er der også masser at vælge imellem. I skrivende stund er der 54.664 forskellige plugins tilgængelig på den officielle WordPress side.

Det at der er så mange, betyder også at der er stor sandsynlighed for at der allerede findes et plugin der opfylder lige netop det behov du har. Og gør der ikke det, kan du altid hyre en udvikler til at programmere det til dig. Det er f.eks. en service vi tilbyder.

Når du skal bruge et plugin er det altid en god idé at se på hvor god en rating det har, hvor mange downloads det har og hvornår det sidst er opdateret. Det giver som regel en indikation på hvor godt det enkelte plugin er.

Der skal dog også lyde en lille advarsel: Lad være med bare at installere en masse plugins du ikke har brug for. Det kan nemlig være med til at gøre din hjemmeside langsom. Noget der både skader SEO og brugeroplevelsen.

Webshop

Skal du have en webshop, er det også noget du kan få med WordPress. Faktisk synes vi at du her kan få en af de bedste webshop løsninger overhovedet, nemlig WooCommerce. Faktisk synes vi at det er den bedste hjemmeside platform til selvhostede webshops.

Se også: 10 gode WooCommerce plugins

SEO – Søgemaskineoptimering

SEO (søgemaskineoptimering) er nødvendigt for at din hjemmeside bliver fundet, og kommer højere op i søgeresultaterne. Heldigvis er der gode muligheder for at lave SEO på WordPress.

Der findes flere forskellige plugins til dette, men efter vores mening er der et, som er det klart bedste: Yoast SEO.

Med det får du vejledning til hvordan du kan optimere dine sider, blogindlæg, produkter, services o.l. Det vil gøre det markant nemmere for selv nybegyndere inden for SEO, at forbedre deres rangeringer i søgeresultaterne.

Der er en gratis version af plugin’et som du kan prøve, men vi synes at de få hundrede kroner pro version koster er godt givet ud. Og selvom vi havde arbejdet meget med SEO før vi brugte Yoast, er vi kun blevet endnu skarpere efterfølgende.

Google har nedsat et helt team kun til WordPress

Fordi WordPress er så stort har Google nedsat et helt team af ingeniører, som kun er dedikeret til WordPress. Særligt load tider og den mobile oplevelse er der fokus på.

Det at Google åbenlyst bruger særlig tid, energi og mandskab på WordPress, vil sandsynligvis også resultere i at de kommer til at spille endnu bedre sammen i fremtiden. Så noget tyder på at også Google synes at det er den bedste hjemmeside platform.

Nemt at bruge

Når først din WordPress hjemmeside er oppe at køre, er den ret nem at vedligeholde og opdatere. Hvis du bruger Word og kan sende en e-mail, vil du også hurtigt kunne lære at bruge WordPress. Det er i hvert fald vores teori.

Integrationer og automatisering

Du kan nemt få din WordPress hjemmeside til at spille sammen med de fleste andre platforme du bruger, via integrationer og automatisering.

Hvis du f.eks. har en blog, som du gerne vil have automatisk laver et opslag på din Facebook side, er der flere forskellige muligheder, enten via plugins eller tredjeparts automatiseringstjenester.

En af de bedste automatiseringstjenester er Zapier, der gør det muligt at forbinde din WordPress hjemmeside med over 1.000 forskellige platforme.

Det bliver hele tiden bedre

Der bliver konstant udviklet på at gøre WordPress bedre og mere effektivt. Selvom de i mange år har været den klart mest populære og bedste hjemmeside platform, har de ikke hvilet på laurbærrene. Både det interne udvikler team hos WordPress bidrager til dette, men også alle de eksterne udviklere og designere der laver plugins og temaer, er med til at sørge for standarden konstant bliver højere.

Den bedste blogging platform

Da WordPress først kom frem var det en dedikeret blogging platform. Og selvom det har udviklet sig til at være meget mere, er det altså fortsat også den bedste hvis man blogger.

WordPress gør det nemt at være blogger, samtidig med at du har alle de muligheder for formatering, brug af medier og funktioner du har brug for.

Kan du finde ud af at skrive en e-mail, vil du også kunne skrive blogindlæg med WordPress.

Alle disse ting til sammen, synes vi gør WordPress til den bedste hjemmeside platform. Hvad synes du?

Om skribenten

Lasse Baungaard

Facebook Twitter

Lasse er partner i Digitypes og ansvarlig for kommunikation og kundekontakt. På bloggen skriver Lasse om alt fra content marketing til projektstyring, og interesserer sig for at skrive om emner der kan være til gavn for andre iværksættere. Du er altid velkommen til at connecte med og kontakte Lasse på LinkedIn.

Image
Lasse Baungaard
Lasse er partner i Digitypes og ansvarlig for kommunikation og kundekontakt. På bloggen skriver Lasse om alt fra content marketing til projektstyring, og interesserer sig for at skrive om emner der kan være til gavn for andre iværksættere. Du er altid velkommen til at connecte med og kontakte Lasse på LinkedIn.
  Få de nyeste indlæg sendt til din indbakke, ingen reklamer eller spam
  Google My business logoGoogle My business ratingx

  Kunderne siger:

  • "Kompetent vejledning og rådgivning i forbindelse med SEO"
  • "Bliver designet med stor præcision og et utrolig lækkert slutresultat"
  • "En professionel, moderne og brugervenlig hjemmeside, som har øget besøgstallet"
  • "Løsningsorienteret og effektive med en professionel tilgang"
  • "Aftaler bliver holdt og prisen er gennemsigtig"