Mistet synlighed i Google – Hvorfor er min hjemmeside faldet i søgeresultaterne? 5 min.
Har din hjemmeside mistet synlighed i Google? Det er selvfølgelig super ærgerligt når du kan se at din hjemmeside er faldet tilbage i søgeresultaterne. Nogle gange er det på grund af noget du selv har gjort, men det kan også være ting der er helt ude af din kontrol.
Der kan være mange forskellige grunde, som alle kræver hver deres handling at rette på. Derfor har vi her kigget på nogle af de mest almindelige grunde til at din hjemmeside har mistet synlighed i Google.
Opdatering af Googles algoritme
Ofte kan mistet synlighed i Google søgninger være et resultat af at Google har opdateret deres algoritme, som er den kode der afgør hvordan søgemaskinen fungerer. Det sker mellem 500-600 gange om året, og i de fleste tilfælde er det ikke noget der vil påvirke din position i søgeresultaterne. Men flere gange om året kommer der større opdateringer, der kan have en effekt.
Der er flere ting du kan gøre hvis det er tilfældet. Helt generelt handler det om at få optimeret din hjemmeside så de lever op til Googles anbefalinger og guidelines, og holde sig fra smarte “ninja-tricks” der før eller siden bliver opdaget og straffet af Google.
Er du interesserede i hvad du skal gøre hvis du har mistet synlighed i Google efter en algoritmeopdatering, er vi gået mere i dybden med lige præcis det, her: Google algoritmer – hvad skal du gøre når de ændres?
Ny hjemmeside/ændring af sider
En anden oplagt mulighed til at du har mistet synlighed i Google søgeresultaterne, kan være at du enten har fået helt ny hjemmeside, med anden struktur og opbygning af sider. Det kan også være at du har foretaget større ændringer på de sider der har mistet deres placeringer i søgeresultaterne.
Ændringer foretages ofte med det formål at forbedre din hjemmeside, men kan altså også resultere i at du kommer til at rangere dårligere – hvis ændringerne er nogle der spænder ben for din SEO-indsats.
Specielt påvirker det dine placeringer hvis du ændrer søgeord fra teksten, overskrifter, sidetitel og lignende on-page elementer.
Ændring af URL’er
Har du ændret URL’er (adresser) på de undersider der har mistet synlighed i søgeresultaterne, ligger problemet ofte her. For den autoritet den oprindelige side har optjent, vil gå tabt, med mindre du husker at lave viderestilling til den nye URL. Det er en standard opgave, som mange glemmer at få udført. Men det er også en af de ting som kan have katastrofale resultater for din hjemmeside. Glemmer man det, vil det også være noget der resulterer i døde links på din side, hvilket er endnu et element der påvirker din SEO-indsats negativt. Så husk det.
Det samme gælder når du skal have ny hjemmeside. Sørg for at der bliver lavet en kortlægning af alle jeres URL’er, og at den nye hjemmeside får samme struktur. Eller hvis den skal optimeres at der bliver lavet viderestillinger fra alle de gamle adresser, til de nye. Det er en af de mest almindelige og alvorlige fejl vi ser, når virksomheder får lavet ny hjemmeside.
Har du mistet indgående links til din hjemmeside?
Som du måske allerede ved, er links fra andre hjemmesider til din, en af de mest afgørende faktorer inden for SEO. Jo bedre autoritet de sider der linker til dig har, des bedre er dine muligheder for en høj placering i søgeresultaterne.
Det betyder så også, at hvis du mister værdifulde indgående links, er det noget der nemt lam påvirke din synlighed i Google søgningerne.
Her har du 2 muligheder for at rette op på skaden:
Forsøg at få de mistede links genoprettet.
Eller
Få opbygget nye links, fra sider med lige så høj, eller højere autoritet til din hjemmeside.
Har du ændret interne links?
Ligesom med links fra andre hjemmesider til din, påvirker det også din SEO hvis du ændrer interne links på din hjemmeside. Det kan have en overraskende stor effekt hvis der ikke er styr på den interne linkbuilding på din hjemmeside.
I samme omgang kan det også være en god idé at kigge på om der er nogle oplagte nye steder at lave interne links på din hjemmeside.
Dine konkurrenter har forbedret sig
Det kan også være at problemet slet ikke har noget med din egen hjemmeside at gøre. I stedet kan det være at det handler om at dine konkurrenter har forbedret deres SEO-indsats, og derfor har overhalet din hjemmeside. Her handler det selvfølgelig om at få lavet en SEO-revision eller SEO analyse af din hjemmeside, for at få fastlagt områder hvor du kan forbedre indsatsen.
Og selvom du måske ligger i toppen af søgeresultaterne i dag, er der ingen garanti for du også gør det i morgen. I de fleste brancher bliver standarden for SEO hele tiden hævet, og hvis ikke du følger med, risikerer du at blive overhalet inden om.
Konklusion: Mistet synlighed i Google søgninger
Som vi har været inde på kan der være flere årsager til at din hjemmeside er faldet tilbage i søgeresultaterne. Det kan være på grund af ting du selv har været medvirkende til, eller på grund af faktorer der er helt ude af din kontrol.
Men den gode nyhed er at der altid er noget du kan gøre for at rette op på det. Afhængigt af hvad der skyld i den mistede synlighed, typen af problem og den tekniske sværhedsgrad, har du to muligheder for at håndtere problemet:
1. Du kan forsøge at rette op på problemet selv.
eller
2. Du kan få hjælp af et bureau eller en konsulent til at genvinde din position i søgeresultaterne.
Om du gerne vil have hjælpe til at få identificeret årsagen, eller har brug for at vi klarer det hele for dig, er du altid meget velkommen til at kontakte os til en uforpligtende snak.